Smaller Default Larger

Папа: Ісус, Який молиться за нас, є основою нашого християнського життя

Фундаментом нашого християнського життя є Ісус Христос, Який молиться за нас. На цьому наголосив Вселенський Архиєрей у проповіді під час ранкового Євахаристійного Богослуження у ватиканській резиденції «Дім Святої Марти у п’ятницю, 28 жовтня 2016 року. Проповідник, серед іншого, теж підкреслив, що кожен вибір Ісуса, кожен Його жест і поступок позначені молитвою. Тому, слід ввірятись молитві Спасителя.

На ці роздуми Главу Католицької Церкви натхнули слова прочитаного під час Святої Меси євангельського уривку, де розповідалось про те, як Ісус, після довгої та інтенсивної молитви, вибирає Своїх учнів. Єпископ Риму звернув увагу на те, що Спаситель віддалився на гору та провів усю ніч на молитві. І лише після того стаються усі наступні події, описані євангелистом: проповідування людям, вибір учнів, оздоровлення, вигнання бісів з опанованих людей та інше. «Наріжним каменем є Ісус, так, але Ісус, Який молиться», – наголосив Єпископ Риму, додаючи, що Господь молився і продовжує молитися за Церкву, за Свій народ. «Наріжним каменем Церкви є Господь, Який стоїть перед Отцем і заступається за нас, Який молиться за нас».

Святіший Отець пригадав, що є євангельські тексти дають нам можливість пересвідчитись, що Христос завжди молився за Своїх послідовників, навіть під час Тайної Вечері. Він піднімав молитву до Отця перед кожною важливою справою, як наприклад, перед тим, як оздоровляв недужих чи воскрешав Свого приятеля Лазаря. Він молився в Гетсиманському саді перед Своїми страстями, як також – на хресті. «Ісус, Який молиться за нас, є нашою впевненістю, нашою основою, нашим наріжним каменем», – підсумував Папа Франциск, запрошуючи зібраних на молитві призадуматись над таємницею Церкви, яка заснована на Христі, Який мовив до Петра: «Ось Сатана наставав, щоб просіяти вас, як пшеницю, та Я молився за Тебе, щоб віра твоя не послабла». Папа наголосив, що ті самі слова Господь скеровує також і до кожного із нас, адже Він заступається за нас перед Отцем, Він молиться за нас. І це дає нам безпеку, це є основою нашого християнського життя!

Джерело:  http://uk.radiovaticana.va/

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Наш відеоканал Youtube

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції