Smaller Default Larger

Завершився пастирський візит Глави УГКЦ до Аргентини та Республіки Парагвай

 

26 березня Божественною Літургією в парафії Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці м. Обера, провінція Місіонес, завершився пастирський візит Глави і Отця УГКЦ Блаженнішого Святослава до Аргентини та Республіки Парагвай.


Співслужили з Блаженнішим Святославом: владика Даниїл (Козлінський), Єпарх єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Аргентині, протоігумен Провінції Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії в Аргентині о. Ігнатій Слободян, ЧСВВ, парох вищезгаданої парафії о. Андрій Коропецький, ЧСВВ, о. Гектор Зіммер, о. Нестор Гарапчук і о. Тарас Гавришко.
Як зазначив Блаженніший Святослав у своїй проповіді, Господь у цій Божественній Літургії через Євангеліє нам допомагає відкрити, ким ми є насправді. «Ісус Христос став людиною, щоб ми могли відкрити для себе, що ми всі є дітьми Божими. Ми були сотворені на образ і подобу Ісуса Христа. Святий Іриней Ліонський нас навчає: Ісус Христос є повний Духа Святого, джерелом нашого життя, нашої свободи, нашого щастя. Але інтегральною частиною кожного з нас, тут присутніх, є те, що ми є віруючими людьми. Ми маємо віру, віруємо в Бога – це те, що позначає та ідентифікує наш народ, який 120 років тому приїхав на землі Аргентини. Бо український народ був сформований як нація через ісповідування християнської віри. І сьогодні ми чуємо ці слова Ісуса Христа: усе можливо тому, хто вірує», - сказав Глава УГКЦ.
«Що означає вірити, мати віру? – запитав проповідник присутніх у храмі. – Святий апостол Павло каже, що вірити – це відкритися повністю для Бога, який виходить на нашу зустріч, який хоче увійти і стати частиною нашого життя. Коли людина вірить у Бога, Господь чинить чудеса, тому що знаходить свою домівку на землі, знаходить ту людину, в якій може перебувати».
За словами проповідника, дуже часто ми не здатні побачити присутність Бога поміж нами, коли страждаємо. Але сьогоднішнє Євангеліє, – каже Блаженніший Святослав, – говорить нам, що Бог ніколи нас не покине. Тому просімо кажучи: вірую, але поможи моєму невірству.
«У сьогоднішньому Євангелії Ісус Христос нам дає два інструменти, як ми, люди малої віри, можемо зростати в наших відносинах з Богом, зростати як християни. Христос каже: Цей рід нічим не можна вигнати, тільки молитвою і постом. Молитва нам допомагає зростати в особистих відносинах з Богом. Піст – коли ми говоримо «ні» нашим пристрастям, «ні» нашим немочам чи поганим звичкам», - наголосив архиєрей.
На завершення Глава УГКЦ нагадав, що наступної неділі, 2 квітня, уся Україна, усі Церкви в Україні будуть молитися за мир. І наступного дня, 3 квітня, увесь український народ буде постити. Бо Христос нам каже, що молитва – це один із інструментів, щоб прогнати агресора, який нас хоче зробити рабами. З цієї нагоди Глава УГКЦ запросив, щоби всі українські парафії в Аргентині та Парагвай молилися і постили у ці дні разом.
Після Божественної Літургії владика Даниїл подякував Блаженнішому Святославу за пастирський візит до Аргентини та Парагваю, за повчальне слово, скероване до нас, яке ми повинні втілювати в життя, за молитву і благословення, та запевнив про наші молитви за Главу УГКЦ та за всю нашу Церкву.


Повідомив о. Тарас Гавришко

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Наш відеоканал Youtube

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції