Smaller Default Larger

Постанови Сімдесят п’ятої сесії Синоду Єпископів КГВА УГКЦ

 

Постанови Сімдесят п’ятої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, 26-27 квітня 2017 року Божого, Львів


1. Взяти до уваги стан виконання рішень головної теми Синоду Єпископів УГКЦ 2013 року щодо стратегії розвитку нашої Церкви на Сході України − «Напрямки нової євангелізації в УГКЦ».
2. Взяти до уваги звіт Місійного фонду УГКЦ про стан надходження коштів та їх розподіл.
3. Взяти до уваги стан співпраці між єрархічними структурами з Галичини з єрархічними структурами інших теренів України.
4. Доручити Патріаршому економатові УГКЦ опрацювати Статут Загальноцерковного фонду священичої солідарності і подати його на розгляд та затвердження Синодові Єпископів УГКЦ 2017 року.
5. Прийняти Заяву Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ щодо «об’явлень» с. Марії Баран, які поширює о. Антоній Григорій Планчак.
6. Від імені Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ висловити подяку владикам і отцям-душпастирям нашої Церкви в Польщі за належну душпастирську опіку для українських заробітчан та емігрантів.
7. Для забезпечення належної душпастирської опіки українських заробітчан та емігрантів в Польщі:
А. Просити Блаженнішого Святослава направити листа до польського католицького єпископату у справі співпраці УГКЦ з Єпископською Конференцією Польщі для надання належної душпастирської опіки в Польщі вірним УГКЦ.
Б. Просити владик Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ у співпраці з єпископатом УГКЦ в Польщі активно дбати про забезпечення належної душпастирської опіки нашим заробітчанам та емігрантам у Польщі.
В. Просити отців-душпастирів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ інформувати своїх вірних про структури та про різноманітні ініціативи та заходи УГКЦ у Польщі, щоб наші вірні могли отримати належну душпастирську опіку у своїй Церкві під час перебування в цій країні.
8. Для належного вшанування жертв акції «Вісла» 1947 року:
А. Відслужити в неділю, 30 квітня 2017 року Божого, заупокійні богослужіння за жертв цього насильства.
Б. У всіх катедральних соборах нашої Церкви встановити пам’ятні дошки для вшанування жертв цього насильства.
9. Взяти до уваги звіт про діяльність Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

Ці постанови набирають чинності 15 травня 2017 року Божого

  • Голова Синоду: Блаженніший Святослав

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Наш відеоканал Youtube

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції