Smaller Default Larger

Папа Франциск призначив Єпископа Києво-Житомирської дієцезії

 

У неділю, 30 квітня 2017 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив Преподобного о. Віталія Кривицького, СДБ, настоятеля парафії святого Петра в м. Одесі, Єпископом Києво-Житомирської дієцезії в Україні.


Єпископ-номінат Віталій народився 19 серпня 1972 року в Одесі. У 1987 році розпочав підпільне формування в рідному місті під проводом салезіянина о. Тадеуша Хоппе, вступивши 1990 року до Салезіянського Згромадження святого Івана Боско. Після навчання у Краківській Духовній Семінарії, 24 травня 1997 року прийняв пресвітерське рукоположення.


Душпастирське служіння отець Віталій спочатку здійснював, як парафіяльний вікарій в Одесі (1997-2004). Від 2004 до 2012 року очолював парафію та салезіянську спільноту в Користишеві на Житомирщині. Далі, протягом двох років, священик служив у Перемишлянах на Львівщині, а від 2014 призначений настоятелем парафії святого Петра в Одесі.


Пригадаємо, що Києво-Житомирська дієцезія, яка входить до Львівської римо-католицької митрополії, стала вакантною після несподіваного відходу до вічності її попереднього Ординарія архиєпископа Петра Мальчука, що упокоївся 27 травня 2016 року. Вона об’єднує римо-католицькі парафії Київської, Житомирської, Черкаської та Чернігівської областей. Катедральний собор святої Софії розташований у Житомирі, статус співкатедрального має собор святого Олександра у Києві.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Наш відеоканал Youtube

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції