Smaller Default Larger

Церква у Замбії відсвяткувала 125-річчя свого започаткування

 

«Ми повинні скласти глибоку шану місіонерам, чоловікам і жінкам з різних чернечих та світських інститутів, які не щадячи себе, присвятили своє життя завданню передавати смолоскип християнської віри». Ці слова сказав Голова Єпископської Конференції Замбії Архиєпископ Лусаки Високопреосвященний Телесфор-Джордж Мпунду з нагоди завершальних святкувань 125-річчя приходу Католицької Церкви до Замбії, країни на півдні центральної Африки.


«Як блаженні спадкоємці цієї чудової події, ми, у свою чергу, віддаємо наш борг вдячності Богові під час цих урочистостей», – додав ієрарх, віддаючи також шану місцевим вірним, які допомагали першим місіонерам поширювати віру, як перекладачі, катехити та вчителі.
Також і держава вшанувала вклад, який Церква зробила у життя країни та її розвиток протягом 125 років. «Католицька Церква не перестає бути сильним і гідним довіри партнером уряду не лише в надаванні соціального служіння, але також підтримуючи цілісний розвиток», – ствердив Віце-Президент Інондж Віна, підкреслюючи також вклад Церкви у справу скасування зовнішнього боргу країни. Він також склав подяку різним католицьким освітнім та медичним інституціям, які доповнили державні, та за дбання й увагу, з якими Церква допомагає страждаючим і найбіднішим.
Святкування з нагоди 125-річчя діяльності Католицької Церкви в Замбії розпочалися 6 серпня 2016 року. Ця дата пов’язана із прибуттям до країни перших католицьких місіонерів у серпні 1891 року. Урочисте закриття святкувань відбулося 15 липня в Лусаці, столиці країни, за участю представників всіх місійних чернечих Згромаджень, які служать в місцевій Церкві, та кількох тисяч вірних.


Радіо Ватикану

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Наш відеоканал Youtube

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції