Smaller Default Larger

У видавництві «Місіонер» вийшла книга проповідей Блаженнішого Любомира (Гузара)

 

У видавництві отців василіан «Місіонер» (missioner.com.ua) побачила світ книга світлої пам′яті Блаженнішого Любомира (Гузара) під назвою «Учителю, іду за тобою». Це збірка його останніх проповідей за період з 2008 по 2016 рік.


Книга розпочинається вступним словом Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, в якому він, цитуючи слова Тараса Шевченка, вдало порівнює покійного Любомира зі співучим кобзарем-Перебендею, який своїм словом, наче піснею, лікує людські душі. А це слово не вмирає,і навіть тоді, коли помирає тіло, воно продовжує звучати.
Ця книга адресована передусім тим, хто знав Блаженнішого Любомира, – для них вона послужить добрим спомином про нього; також рекомендована тим, хто лише чув його або про нього здалека – для них вона відкриє ще більше джерело цілющого бальзаму його слова для зболеної душі. І, без сумніву, щира порада тим, хто взагалі не чув і не знав блаженної пам′яті Любомира: неодмінно візьміть до рук цю книгу, і, прочитавши навіть вибрані уривки, ви збагнете, що знайшли тут велике світло, поміч і підтримку, потіху і розраду, і що слова великого святця адресовані немовби саме вам…
«Знаючи Блаженнішого Любомира особисто, без перебільшення скажу: він є муж сильного, творчого і благодійного слова. Його проповіді зрозумілі, практичні, цікаві та переконливі: приклади походять із життя і призначені для застосування в житті; аргументація, в якій бездоганно дотримано всіх правил логіки, підкріплена здоровим глуздом і поясненнями із сірої буденщини. Блаженніший Любомир, що найважливіше, у проповіді вчить, робить із слухача учня. Усі його науки висвітлені у стосунку до Божого Слова і Божої дії в нашому житті», – написав о. Іван Музичка, сучасник Блаженнішого Любомира, в передмові до першого збірника проповідей (2001–2004) цього великого церковного мужа.
Цю високу оцінку підтверджують проповіді, вміщені в запропонованому вашій увазі виданні, яке упорядкував сам автор, але, на жаль, кілька місяців не дожив до його виходу у світ.
У збірнику вміщено вибрані проповіді, виголошені в неділі та свята літургійного року і з нагоди важливих суспільних чи релігійних подій упродовж 2008–2016 років.


Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.osbm.in.uа

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Наш відеоканал Youtube

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції