Smaller Default Larger

Українці почали більше боятися втрати державності, ніж невиплати зарплат і пенсій

 

Із часу початку війни змінилося кілька показників того, чого українці сьогодні найбільше побоюються. Люди в Україні завжди побоювалися зростання цін, безробіття, втрати роботи та несвоєчасних виплат зарплат і пенсій. За роки війни ці страхи серед людей суттєво зменшилися. Натомість зріз страх нападу зовнішнього ворога, а також розпаду України.


Такі дані соціологічних досліджень були оприлюднені напередодні Дня Незалежності України в інтерактивній програмі «Відкрита Церква» з Отцем і Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом на «Живому ТБ» 23 серпня. Їх озвучив Євген Головаха, професор, заступник директора Інституту соціології НАН України.
Коментуючи ці соціологічні дослідження, Предстоятель УГКЦ відзначив, що, на його думку, в українців «відбувається певна трансформація суспільної свідомості, тобто від споживацького ставлення до суспільства, до держави, яке так було характерне для радянського суспільства».
Для радянських людей було типове запитання, а що держава для мене зробила, що моя країна мені дала? «Сьогодні починає виринати новий вид свідомості – відчуття цінності держави, тобто моя особиста безпека, моє майбутнє, моє життя остаточно залежить від моєї Держави. Якщо буде Україна, буде держава – буде безпечне майбутнє. Якщо є небезпека для існування моєї держави, небезпека розпаду держави, то це особиста небезпека моєму життю. Богові дякувати, що сучасні українці зрозуміли цінність своєї держави, яку ми сьогодні захищаємо ціною власного життя. Це показує, що Україна є і буде!», – переконує Глава УГКЦ.
«Мені дуже приємно, що така вартість держави як такої є щораз очевиднішою. Це дуже приємно відкрити в День Незалежності України. Тому я переконаний, що ми разом зуміємо відстояти свою державу, де кожен українець почуватиметься захищеним», – запевнив Блаженніший Святослав.

Департамент інформації УГКЦ

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Наш відеоканал Youtube

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції