Smaller Default Larger

Папа провів в останню путь кардинала Андреа Кордеро Ланца-ді-Монтедземоло

 

21/11/2017

У неділю, 19 листопада 2017 р., на 93 році життя відійшов до вічності кардинал Андреа Кордеро Ланца-ді-Монтедземоло, вислужений Архипресвітер Папської базиліки святого Павла поза мурами. У телеграмі співчуття, надісланій на ім’я сестри покійного маркізи Адріани Кордеро Ланца-ді-Монтедземоло, Папа Франциск підкреслив своє «щире захоплення цим шанованим мужем Церкви», який прожив у вірності своє «тривале священиче та єпископське служіння Євангелію та Апостольській Столиці».

Святіший Отець «з вдячністю згадує його великодушне служіння в дипломатичних представництвах Святого Престолу в різних країнах, зокрема, в Папуа Новій Ґвінеї, Нікараґуа, Ґондурасі, Уруґваї, Ізраїлі та Італії», де він посвятився «дбанню про добро цих народів». А як архипресвітер базиліки святого Павла, він, за словами Папи, дав свідчення «особливо насиченого й компетентного заанґажування як з душпастирської, так і організаційної та мистецько-культурної точок зору, спрямованого на повернення духовної живучості всьому комплексу та надання нового поштовху екуменічному покликанню цього місця культу».

Кардинал Андреа Кордеро Ланца-ді-Монтедземоло народився 27 серпня 1925 року в Турині. Його батько був серед жертв, страчених нацистами 1944 року в Ардеатинських печерах. У жовтні минулого року Папа Франциск провідував його в лікарні в римській лікарні «Villa Betania».

Похоронні богослуження відбулися у вівторок, 21 листопада 2017 р., в базиліці Святого Петра у Ватикані. Святу Месу очолив кардинал Джованні Баттіста Ре, Віце-декан Колегії Кардиналів. Наприкінці Євхаристійного богослуження до базиліки прибув Папа Франциск, щоб завершити похоронні обряди.

З відходом до вічності кардинала Андреа Кордеро Ланца-ді-Монтедземоло Колегія Кардиналів нараховує 217 членів, 120 з яких є виборцями.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Наш відеоканал Youtube

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції