Smaller Default Larger

Глава УГКЦ на Прикарпатті: «Живімо в правді, чинімо добро, берімо участь в перемозі України»

 

Нам деколи видається, що добро і неправду треба захищати, нам деколи видається, що неправда і зло є сильнішими. Але, повірте мені, це ілюзія, яку нам навіює наш ворог. Бо добро і правда – як світло, яке засвічуємо на свічнику – має власну силу, власну перемогу. Добро треба чинити, тоді воно буде світити. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав 22 грудня 2017 року в Івано-Франківську (Крихівці) під час відвідин парафіяльної спільноти Святих Кирила і Методія та чернечої родини Воплоченого Слова.

Сьогодні Христова Церква вшановує святу Анну, Непорочне зачаття Пречистої Діви Марії. «Подія, яку ми святкуємо, – розповів Предстоятель під час проповіді до вірних, – відбулася в тайні, далеко від свідомості людини. Але подія, яку ми сьогодні святкуємо, має вселенське значення. Це подія, яка переходить за межі простору і часу. І стає не тільки святом жінки, яка була безплідна, але отримує звістку, що під серцем носить нове життя. Ця подія – щось більше ніж радість однієї родини Йоакима і Анни. Це для нас величезна подія, бо має загальнолюдське, вселенське історичне значення».

За словами Предстоятеля, змістом сьогоднішнього свята, є благовість перемоги, - перемоги добра над злом, перемоги чистоти над нечистю і всім тим, що повстає проти Бога. Сьогоднішнє свято є святом сили добра...

Як відзначив Глава УГКЦ, він приїхав сьогодні до парафії Святих Кирила і Методія з особливою місією. Цією Архиєрейською Літургією Блаженніший Святослав разом із вірними урочисто завершить Ювілейний рік, присвячений століттю об’явлення Пресвятої Діви Марії у Фатімі.

«Рік тому ми розпочали цей Ювілейний рік на тому місці, де Пречиста Діва Марія об'явила себе маленьким дітям, які пасли овець у безлюдному місці. Сьогодні там стоїть величава папська базиліка... Ми починали цей Ювілейний рік разом із нашим Синодом Єпископів, навіть більше, з усіма східними католицькими єпископами Європи. На прощу початку святкувань Фатімських об'явлень з'їхалися наші прочани, емігранти з Центральної і Західної Європи, які разом з нашими Конференціями проводили вперше в історії з'їзд українських емігрантів Європи», – розповів проповідник.

«У Фатімі, – пригадав Глава УГКЦ, – я звернувся до нашого народну тими самими словами, якими звернулася Пречиста Діва Марія до пастушків. Я запитував тоді свою Церкву, своїх людей: ви хочете каятися і перемагати гріх та молитися за навернення грішників? Як колись пастушки відповіли Богородиці, так сьогодні наша Церква сказала Богородиці: "Так, хочемо". Я запитував: ви хочете жертвувати свої діла покути, болю, страждання за навернення ворогів, навіть Росії? Мої люди сказали мені, що хочуть. У такий спосіб ми розпочали Ювілейний рік Фатімських об’явлень, бо зрозуміли, що ті об’явлення говорять нам про історію України».

Сто років тому, відзначив духовний лідер греко-католиків, Богородиця попереджала людство про велику небезпеку великої війни, яка увійшла в історію як Перша світова війна. Вона передбачала, що новітні диявольські ідеології з Росії можуть поширитися на весь світ.

«Щоб завершити цей рік, я приїхав до вас. Бо якщо ці обіцянки Пречистої Діви Марії, які ми склали у Фатімі, не дійдуть до кожної парафії, навіть найменшої, коли кожен християн, кожен українець, не скаже Богові й Церкві, не пообіцяє Богородиці, що буде боротися зі злом, коли не стане співучасником боротьби проти зла, то ми не відчуємо радості від перемоги, що її сьогодні вже святкуємо», – просить замислитися Блаженніший Святослав.

Тоді Глава УГКЦ, як і у Фатімі, запитав людей, чи вони обіцяють каятися у своїх гріхах і жертвувати свої молитви за навернення грішників. Люди сказали «так». Також запитав, чи люди хочуть жертвувати біль, кров, страждання України за навернення наших ворогів і Росії, як про це просила Богородиця у Фатімі. Люди хором сказали «так».

«Ми вже є переможці, – додав Блаженніший Святослав, і продовжив: – Це означає, що сьогодні той змій, який нас кусає, вбиває на Донбасі наших синів і дочок, уже є переможений».

«Живімо в правді, чинімо добро. Берімо участь в перемозі України. І побачимо Господню перемогу та силу», – закликав Глава УГКЦ.

Блаженніший Святослав привітав усіх зі святом, зокрема тих, хто маєь ім'я Анна, і побажав усім нам брати участь у перемозі добра над злом.

Після Літургії Предстоятель УГКЦ освятив викладену мозаїкою ікону Фатімської Богородиці.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Наш відеоканал Youtube

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції