Smaller Default Larger

Підсумки ХХІІІ Зустрічі Ради Кардиналів

28/02/2018

28 лютого 2018 р., Директор Ватиканського прес-центру Ґреґ Берк провів брифінг для акредитованих журналістів, розповівши про перебіг і підсумки ХХІІІ Зустрічі Ради Кардиналів, – дев’ятиособового дорадчого органу, що допомагає Папі в управлінні Церквою й приготуванні реформи Римської Курії, – що відбувалася у Ватикані від 26 до 28 лютого.

На зустріч прибули всі кардинали-радники, крім кардинала Джорджа Пелла. Святіший Отець брав участь у всіх засіданнях, крім того, що відбулося у середу вранці, збігаючись із загальною аудієнцією. Було розглянуто різні теми, зокрема, богословський статус єпископських конференції, добір персоналу, раціоналізація видатків Святого Престолу, захист неповнолітніх. Крім того, кардинали поглибили вивчення діяльності Дикастерій служіння цілісному людському розвиткові, для Східних Церков та Євангелізації народів.

Роздуми над богословським статусом єпископських конференцій відбувалися у світлі думки, висловленої Святішим Отцем в 32 пункті Апостольського напоумлення «Evangelii Gaudium» на рахунок того, що «надмірна централізація, замість допомагати, ускладнює життя Церкви та її місіонерський динамізм». Отож, слід переосмислити Апостольський Лист Motu proprio Івана Павла ІІ «Apostolos suos» щодо богословської та юридичної природи єпископських конференцій в дусі здорової децентралізації, до якої заохочує Папа Франциск.

Кардинали заслухали архиєпископа Яна Ромео Павловського щодо розвитку нещодавно утвореного Третього Відділу Державного Секретаріату, а кардинал Райнгард Маркс представив тему людських ресурсів у контексті праці Ради з економічних питань, яка приготувала пропозиції щодо ефективного управління персоналом. Кардинал Маркс також доповів про позитивний прогрес у сфері представлення звітів, скорочення видатків та зменшення бюджетного дефіциту Святого Престолу. Рада Кардиналів також розглянула різні варіанти того, як Конгрегації Віровчення скоротити тривалість процесів, що стосуються злочинів проти неповнолітніх.

Наступна зустріч запланована на 23-25 квітня 2018 року.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Наш відеоканал Youtube

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції