Smaller Default Larger

«Український народ показує світу, що є цінності, за які варто віддати життя, — це віра в Бога і свобода», — Блаженніший Святослав у Слоцбурзі

 

Віра в Бога має надзвичайну силу та могутність, адже вона допомагає нам відкрити та прийняти вічне життя. Українці демонструють відвагу: у скрутний час своїми вчинками показують важливі цінності — віру в Небесного Отця та у свободу.

На цьому наголосив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час своєї проповіді до вірних у неділю, 12 серпня, під час Успенської прощі до Слоцбурга (США), на горі Марії.

На початку своєї проповіді Предстоятель зазначив, що у цей час збіглося три ювілеї: 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України, 60-річчя створення Філадельфійської митрополії, а також піднесення Стемфордського екзархату до рівня єпархії. Окрім цього, Глава УГКЦ зізнався, що йому надзвичайно приємно стояти на тому ж місці, на якому 50 років тому був патріарх Йосиф Сліпий. Блаженніший Святослав привітав усіх присутніх з цими визначними подіями.
Цього дня зі сторінок Святого Письма до нас линуло запитання: що я маю доброго чинити, щоб мати життя вічне? Історія про те, як багатий юнак цікавиться цим в Ісуса Христа. Багатий юнак — це людина, яка шукала свій життєвий шлях, тому ставила собі глибокі запитання: чи справді існує життя вічне і чи справді воно може бути скарбом?

«Вічне життя є даром і цей дар дається людині в особі Ісуса Христа. Він поставив фундаментальний вибір перед молодим юнаком: обрати вічне чи дочасне (тобто те, що не переминає, чи те, що швидко можна втратити). Бідний юнак не знав, що відповісти, і тому вийшов засмучений. Йому здавалося, що те, що він зараз має у своїх руках, є надійним... Проте Боже Слово запрошує нас на ризик, бо справжній скарб — на небі. Вічне життя є більш реальним, ніж наші особисті земні плани, сподівання, ілюзії чи людські діла. Вічне життя — віра в Бога, яку ми можемо відкрити у своєму серці. Тільки віруючи в Бога і приймаючи дар вічного життя, ми можемо бути собою і зібрати скарби, які не минають», — запевняє Предстоятель УГКЦ.

За його словами, вічне життя не можна заробити, але його можна прийняти. Тому нам варто прийняти Сина Божого як свій найбільший скарб, і Він дасть життя вічне. Тоді ми переконаємося, що коли поставимо у своєму житті Господа і Слово Боже на перше місце, тоді все в нашому житті стане на свої місця.

«Люди є найбільшим багатством нашої Церкви», — переконує Предстоятель. А згодом додав: «Зараз український народ спливає кров’ю і відстоює Незалежність своєї держави, цим він показує світу, що є певні цінності, за які варто віддати своє життя, — це є віра в Бога та свобода», — промовив Глава УГКЦ.

На його думку, ми прийшли на землю без нічого і залишимо її з порожніми руками, а нашим скарбом буде те, що ми назбирали на землі.

«Сьогодні я хочу віддати під Покров Пречистої Діви Марії нашу Церкву в США! Моліться, щоб нові хвилі наших людей, які прибувають на цей континент, не розчинилися у великому морі і не втратили свого найбільшого скарбу — віри в Бога... Нехай наша Церква через ваші молитви отримає новий імпульс до життя у цій країні, а наш український народ міг сказати: «Україна була, є і буде, бо з нами Бог!» — додав наприкінці Блаженніший Святослав, а також подякував усім за присутність та за їхню любов до Всевишнього та до Церкви.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Наш відеоканал Youtube

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції