Smaller Default Larger

Подячна Божественна Літургія у Мукачівському Святомиколаївському монастирі отців Василіян

З нагоди закінчення 2011 року і початку нового 2012 року у Мукачівському Святомиколаївському монастирі отців Василіян  відбулася подячна Божественна Літургія.

Під звуки монастирських дзвонів 31 грудня о 20 год. розпочалася Служба Божа, яку очолив ігумен Мукачівського Святомиколаївського монастиря о. Веніамин Довганич,ЧСВВ.

Відрадно те, що на подячну Божественну Літургію зібралось багато вірників, щоб подякувати Богові за всі отримані ласки та  випросити у нього вибачення за християнську недосконалість .

У Слові Божому, яке виголосив о. Веніамин, звернув увагу на те, що якщо ми заглянемо в минуле нашого життя , то побачимо, як багато ми ще не встигли зробити для нашого спасіння впродовж усіх років нашого життя та зокрема року, що минув, через нашу людську неміч, забудькуватість, байдужість.

Тому, перш ніж вступити в новий період нашого життя, покаймося перед Господом, визнаймо свої помилки і не повторюймо їх. Пам'ятаймо: суть життя в тому, щоб любити Бога та ближнього і діяти тільки в ім'я цієї любові, а якщо ми усвідомимо цю істину і житимемо нею, то впродовж наступного року зробимо суттєвий крок в напрямку до Бога.

Мабуть, в багатьох з присутніх в пам’яті закарбувалися слова о. Веніамина, якими він закінчив проповідь: «Двері до Серця Христового відкриті перед кожною людиною. Відкрийте своє серце для Нього і станьте на дорогу покаяння, приготуйте серця, щоб Христос зміг у спокої, у теплі і, огорнений нашою любов’ю,наново народитися для нас і в нас».

Після Св. Літургії відбувся Молебень на закінчення Старого та початок Нового року, під час якого всі присутні здійснили Акт жалю та прохання прощення. А на закінчення Молебня заспівали молитву подяки св. Амброзія «Тебе Бога хвалимо» та отець Веніамин окропив усіх присутніх свяченою водою.

Нехай Господь Бог благословить усі наші добрі наміри у 2012 році.


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Джерело: osbm-mukachevo.org.ua

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції