Smaller Default Larger

Закарпаття відвідав Апостольський нунцій в Україні

7 січня на Закарпаття вперше прибув Апостольський нунцій в Україні Високопреосвященний архієпископ Томас Едвард Ґалліксон, котрий взяв участь у святковій Різдвяній Божественній Літургії.

Перед Службою Божою Папський нунцій разом із владикою Міланом освятили перші катехизаційні класи в нещодавно поверненій єпископській резиденції. Владика Мілан в особливий спосіб подякував панові Володимиру Чубірку та його родині, котрі стали спонсорами ремонту, за цей їх благодійний вчинок, а архієпископ Томас з цієї нагоди вручив панові Володимиру бронзову медаль понтифікату Папи Римського Бенедикта XVI.

Після Літургії високопреосвященний архієпископ Томас Едвард Ґалліксон звернувся до присутніх українською мовою з вітальним словом:

"Щиро дякую Вашому Преосвященству, духовенству та вірним Мукачівської греко-католицької єпархії за запрошення святкувати Різдво цього року тут із вами.

Разом славімо Бога за те, що Він не лише дав нам ласку пережити ще одне Різдво, але й тому, що ми свідчимо нашу радість та втіху, оскільки вдвадцяте відправляється Божественна Різдвяна Літургія у вашому кафедральному храмі, поверненому для Богослужінь. Цей рік є особливий, тому що таким чином завершується ювілейний єпархіальний рік, який присвячений пам’яті єпископа Мукачівського блаженного Теодора Ромжі.

У сяйві таємниці Дитятка, народженого у Віфлеємі, бажаю всім вам як сьогодні, з нагоди Різдва та початку Нового року, так і завжди оновленої радості у вірі, у справжній вірі, яка є нашою силою, істинною та довговічною."

Джерело: www.mgce.uz.ua

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції