Smaller Default Larger

Відзначення 50-річчя ІІ Ватиканського Собору

Теологи з різних країн Європи зібрались на конференцію, присвячену 50-річчю ІІ Ватиканського Собору, яка 11-13 січня відбувається у Відні.

Фахівці в сфері різних теологічних дисциплін обговорюють проблеми розвитку Католицької Церкви у післясоборний період та перспективи на майбутнє. Конференцію «Згадуючи майбутнє. 50 років II Ватиканському собору» організував Інститут догматичної теології університету Відня. Конференція транслюється через інтернет.

Серед тем доповідей: «Пастирсько-літургійні нововведення собору. Їх відображення в подальшому житті Церкви», «Плідні теологічні ідеї нашого часу: теологія Таїнств і літургійна реформа Одо Каселі», «Єдність літургії в різноманітті ритуалів», «Душа теології. Важливість тлумачення Писання відповідно до конституції про Божественне Одкровення Dei Verbum», «поліцентричне пастирство − між внутрішнім і зовнішнім. Роздуми про служіння Церкви світу», «Право вільно шукати істину. Декларація про релігійну свободу Dignitatis Humanae», «Справжнє як locus theologicus» та ін.

Цього року Католицька Церква відзначає 50-річний ювілей відкриття II Ватиканського Собору (1962-1965). У різних країнах світу з цієї нагоди відбудуться пам'ятні заходи: симпозіуми, семінари, дискусії, концерти, виставки.

Джерело: www.credo-ua.org

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції