Smaller Default Larger

Один день з життя Папи Римського

Папа Римський Бенедикт XVI, якому вже 84 роки, ніколи не лягає спати раніше 23.00. Папа щодня молиться на розарії, покидається о 5.00 ранку, а також користується мобільним телефоном, номер якого знають лише його найближчі співробітники.

Італійський журналіст Альдо Марія Валлі докладно описав один день з життя Папи Римського.


Італійський журналіст відзначає, що Святіший Отець є «типовим німецьким, методичним чоловіком», який «любить організовувати свій день до найдрібніших деталей з досить точним графіком».

Бенедикт XVI починає свій день зі Святої Меси о 7.00 ранку. Потім він снідає і працює до 11.00 в кабінеті, де знаходяться два телефони (один з яких мобільний).

 


Альдо Марія Валлі розповідає, що Понтифік любить бути в курсі поточних подій в усьому світі і читає новини різними мовами, у тому числі на німецькою, італійською, англійською, французькою та іспанською. Після завершення ранкової роботи, Папа зустрічається з главами держав, послами та ієрархами на другому поверсі Апостольського Палацу.

 


О 13.30 завжди обід, на який подаються зазвичай страви середземноморської кухні. Бенедикт XVI ніколи не п'є вино, зате завжди любить апельсиновий сік.

О 15.30 Папа повертається в свій кабінет, щоб присвятити залишок дня для написання документів, промов і проповідей. Понтифік не використовує комп'ютер і пише все від руки.

 


О 17.30 Святіший Отець підписує документи, підготовлені його секретарями. Потім настає час для вечірньої прогулянки Ватиканськими садами і час для молитви на розарії біля фігури Матері Божої з Лурда. Після цього - легка вечеря, робота в кабінеті і вечірні молитви.

 


«Папа ніколи не лягає спати до 23.00. Щоб переконатися в цьому, вам потрібно, просто пройтися площею св.Петра в цей час і подивитися, чи горить світло у вікні верхнього поверху Апостольського Палацу», - пише італійський журналіст Альдо Марія Валлі.

За матеріалами: CREDO

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції