Smaller Default Larger

Конгрегація для Східних Церков закликає підтримати християн у Святій Землі

Конгрегація для Східних Церков опублікувала звернення до всіх єпископів світу з нагоди збірки для підтримки християн у Святій Землі, яка традиційно проводиться у Велику П’ятницю.

Послання, підписане кардиналом Леонардо Сандрі, закликає всі християнські спільноти організувати та підтримати молитовні та харитативні ініціативи на корить братів у вірі, що живуть в цьому регіоні, пам’ятаючи про те, скільки страждань вони переживають. Для Христових учнів на Близькому Сході «щоденним хлібом, який живить їхню віру, є ворожість з боку оточення».

Рік віри, в п’ятдесяту річницю Другого Ватиканського Собору, – читаємо в зверненні, – особливо спонукуватиме нас скеровувати свої кроки до цієї Землі, а у Велику П’ятницю, зібрані біля Христового хреста, почуватимемося особливо близькими з братами й сестрами у вірі, щоб і вони могли в спокої серця та духа проголошувати, що «Ісус є Господь».

Завдяки пожертвам християн з усього світу, у Святій Землі проводяться роботи з реставрації місць культу та здійснюються соціальні проекти, спрямовані, зокрема, на те, щоб відкрити певні перспективи місцевій молоді, заохочуючи її залишатися на батьківщині.

РАДІО ВАТИКАН

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції