Smaller Default Larger

В Малоберезнянському монастирі розпочалися Маївки

Традиційно в перший день травня, після Святої Літургії, парафіяни під спів Богородичних пісень, процесійно переходять до каплиці Богородиці на монастирському подвір’ї, щоб у стіп фігури Матері Божої розпочати травневе богослужіння на її честь – Маївку.

Цього разу Молебень до Богородиці очолював о. Даниїл Дербаль ЧСВВ, а співслужили йому о. Андрій Белеканич ЧСВВ та о. Йосафат Сичкун ЧСВВ.

І ось, багатоголоссям понеслася молитва „До Богородиці з запалом прибіжім ми грішні і смиренні…” до Пречистої Діви Марії в намірені за родини, за парафію, за наш український народ.

У своєму слові о. Даниїл пригадав що: «Небесна Мати в цей місяць травень, хоче бачити усіх своїх дітей біля її престолу, бо всіх Вона хоче пригорнути, вислухати та допомогти. Завдяки Марії, людське серце є постійно скероване до таємниці Господа нашого Ісуса Христа… В Марії ми почитаємо всі ласки й привілеї, якими Господь Бог обдарував Її. Пречиста Діва Марія є зразком чеснот для усіх станів та осіб різного віку. Ми повинні старатися у своєму житті наслідувати чесноти Богоматері».

Після молебню, о. Андрій окропив усіх людей освяченою водою, а о. Даниїл роздав образочки Пресвятої Богородиці.

 


 



о. Даниїл Дербаль ЧСВВ

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції