Smaller Default Larger

У Імстичівському монастирі відбулися відпустові святкування

У Імстичівському монастирі святого Архистратига Михаїла, відбулися відпустові святкування з нагоди празника Вознесіння Господнього. Урочисту Божественну Літургію на цих святкуваннях очолив Протоігумен Провінції Святого Миколая о. Павло Райчинець ЧСВВ.

Йому співслужили Настоятель Імстичівського монастиря о. Михайло Станко ЧСВВ та інші священики, які обслуговують парафії в околицях монастиря. Під час літургійних відправ, отці-василіяни з Боронявського, Імстичівського та Мукачівського монастирів, а саме о. Павло Кречун ЧСВВ, о. Полікарп Погоріляк ЧСВВ, о. Софрон Попадюк ЧСВВ та о. Веніамин Довганич ЧСВВ, уділяли вірним Святу Тайну Сповіді-Покаяння. В святкуваннях також взяли участь Сестри Служебниці Непорочної Діви Марії та Сестри Василіянки. Іншого роду обслугу паломників, здійснювали брати Макарій Добра ЧСВВ, Максим Пішта ЧСВВ та парафіяни цієї Василіянської Обителі.



 

«Чому учні Ісуса Христа, які ще не так давно були сповнені страхом, після Христового Вознесіння, повернулися до свого земного життя з великою радістю? – поставив Протоігумен риторичне питання у своїй проповіді, яку він виголосив до парафіян та паломників. – Чи не можливо і нам мати сьогодні таку радість, серед наших проблем і страхів?. Адже, як сказав апостол Павло: „Христос учора й сьогодні – той самий навіки” (Євр. 13, 8). Якщо Христос своїм Вознесінням зробив такий великий і позитивний вплив на своїх учнів, то такий самий вплив він може зробити і на нас сьогодні».

Закінчуючи свою проповідь, о. Павло Райчинець ЧСВВ наголосив, що:

«Нам потрібно, за прикладом апостолів, більше задумуватись над місцем Бога в нашому житті. Потрібно більше роздумувати над Божим Словом, яке записане для нас у Святому Письмі. Потрібно кожен день нашого щоденного життя, скріплювати особистою молитвою.

І коли в нашій свідомості постійно буде присутнє розуміння і відчуття того, що Христос є живою особою і реально присутній у нашому житті, тоді ми зовсім по-інакшому подивимося на все, що нас оточує і з нами стається».

Отож, за словами Протоігумена о. Павла, «нехай Христос, що Вознісся на небо, сповнить нас новою свідомістю і новим запалом до християнського життя у цьому земному світі і надією на вічне життя в його Небесному Царстві».

 


 

Після закінчення Божественної Літургії, Настоятель Імстичівського монастиря о. Михайло Станко ЧСВВ, висловив подяку усім священнослужителям та паломникам, що зібралися на святкуваннях празника Вознесіння Господнього, зокрема Протоігумену Провінції св. Миколая о. Павлу Райчинцю ЧСВВ. Опісля лунало «Многая літ», Святішому Отцю, Єпарху Мукачівської греко-католицької єпархії, Протоархимандриту Василіянського Чину, Протоігумену Провінції св. Миколая, Духовенству, Монашеству та всім паломникам.

Завершилися святкування мируванням та окропленням свяченою водою.

Після святкових богослужінь, гості свята зустрілися на спільному святковому обіді, за що подяка Ченцям Імстичівського монастиря та парафіянам, які до цього спричинилися.

 


 

ФОРОГРАФІЇ З ПОДІЇ:

 


 



 

о. Франціск Онисько ЧСВВ


Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції