Smaller Default Larger

В Ужгороді перебуває Апостольський Нунцій в Україні

В обласному центрі Закарпаття перебуває Томас-Едвард Галіксон – папський нунцій в Україні. Разом з єпископом Мукачівської греко-католицької єпархії владикою Міланом його високопреосвященство прийняв Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов.

Під час візиту мер представив гостеві Ужгород як духовний центр, особливістю якого є поліконфесійність, а відтак і толерантність та дружність, яка панує між вірниками різних церков. Нунцій зазначив, що вражений як красою церков Ужгорода, так і привітністю його жителів та загалом атмосферою міста.

З представником Риму та владикою Міланом міський голова також вів бесіду про відродження історичної справедливості – процес повернення греко-католицькій громаді майна. Зачепили тему єпископської резиденції (університетської бібліотеки), «побутових» справ церков, догляду за цвинтарями та загалом міської інфраструктури тощо. Віктор Погорєлов подарував нунцію на згадку світлини Ужгорода та Кафедрального собору, який є однією з найбільш знакових будівель міста.

Папський нунцій прибув в Ужгород з нагоди перенесення копії чудотворної ікони Божої Матері з Папської базиліки Санта Марія Маджоре (Рим) до найстарішого храму нашого краю – Горянської Ротонди, церкви Покрови Пресвятої Богородиці.

 


За матеріалами: Закарпаття онлайн

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції