Smaller Default Larger

У Римі розпочалася Генеральна Капітула Василіянського Чину Святого Йосафата

Днем духовної віднови у понеділок, 2 липня 2012 р., у Римі, в приміщеннях Папського Українського Інституту Покрова Пресвятої Богородиці, розпочалася ХІІ Римська Генеральна Капітула Висиліянського Чину Святого Йосафата, в якій беруть участь члени Головної Управи, Протоігумени та Делегати з десяти Провінцій Чину.

Головним завданням Капітули, яка є найвищою законодавчою владою, владою контролю та визначення напрямків діяльності в Чині, є перегляд діяльності за останнє чотириріччя, обрання Головного Настоятеля на наступних 8 років та його радників на наступне чотириріччя.

Василіянський Чин св. Йосафата є чоловічим міжнародним Чином папського права; він належить до візантійської традиції а його члени – до різних Східних Католицьких Церков, більшість – до УГКЦ. У наш час понад 500 членів Чину виконують своє служіння у Аргентинській, Американській, Бразилійській, Канадській, Польській, Румунській, Словацькій, Угорській та двох Українських Провінціях.

Українська Провінція Найсвятішого Спасителя нараховує понад 250 членів, які виконують своє служіння у майже 30 монастирях та резиденціях. Осідок Провінційної Управи знаходиться у Львові. У с. Крехові на Львівщині діє Новіціятський Дім, де проходять вишкіл кандидати до чернечого життя не лише з цієї, але й із сусідніх провінцій. У Брюховичах біля Львова діє Василіянський Інститут Філософсько-Богословських Студій, де навчаються майбутні священики-василіяни з різних Провінцій Чину. Українська Провінція святого Миколая, яка нараховує приблизно 30 ченців, об’єднує василіянські монастирі Закарпаття. Осідок її управи розташований у Малоберезнянському монастирі.

РАДІО ВАТИКАН


Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції