Smaller Default Larger

«У події Богоявлення найважливішим є не те, що робив Ісус, але ким є Ісус, важлива його особа», – о. Тарас Іванина ЧСВВ

Ще зовсім недавно ми, християни, переживали таїнство Воплочення Господа нашого Ісуса Христа, а сьогодні споглядаємо ікону об’явлення Пресвятої Тройці на Йордані.

Це світле та, водночас, радісне свято відкриває нам широкий погляд на особу Христа. Сам Отець засвідчує: «Ти є син мій улюблений, у тобі моє уподобання» (Мр. 1, 11). Винятковість особи Ісуса засвідчує також і Дух Святий, що сходить у символі голуба. І, нарешті, Предтеча Господній Іван вказує на Христа: «Ось Агнець Божий, який бере гріхи світу» (Ів. 1, 29).

Для Боронявського монастиря цьогорічні Йорданські свята розпочалися 19 січня, опівночі, Великим Повечір’ям, яке урочисто відслужили отці цієї обителі. Після Повечір’я також було відслужено святкову Утреню.

В 11.00 розпочалася Урочиста Божественна Літургія, яку разом відслужили отці Тарас Іванина, ЧСВВ, Настоятель монастиря, Мелетій Рішко, ЧСВВ та о. Лука Буняк, ЧСВВ. Дияконував о. д. Ігор Плевський з парафії УГКЦ в м. Кишиневі (Молдова). У проповіді о. Тарас звернув особливу увагу на особу Христа: «У події Богоявлення найважливішим є не те, що робив Ісус, але ким є Ісус, важлива його особа…».

Після Служби Божої святкова процесія рушила до монастирського джерела, де отці здійснили чин Великого Йорданського освячення води.

о. Лука Буняк, ЧСВВ



 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції