Smaller Default Larger

Підсумки «Тижня молитов» за єдність християн в Україні

Наприкінці січня християни різних конфесій в усіх куточках світу моляться за єдність. Такі молитовні заходи відбуваються також і в Україні.

У Києві Тиждень молитов за єдність християн, який цього року проходив під гаслом: «Те, чого від нас вимагає Господь?» – відбувався за участю Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука та духовенства різних Церков. У спільній молитві, яка пройшла 22 січня в храмі св. Василія Великого монастиря Отців Василіян, взяли участь Апостольський Нунцій в Україні архієпископ Томас Едвард Ґалліксон, архієпископ Києво-Житомирської архієпископ РКЦ Петро Мальчук, духовенство православних та протестантських Церков. У столичному Гарнізонному храмі УПЦ КП відбувся екуменічний молебень християн-військовиків.

У Харкові представники різних Церков збиралися на спільні молитви за єдність християн у латинській катедрі та в храмі УАПЦ. Під час молитви вірні просили вибачення у Бога за всі гріхи проти єдності Божої Церкви, а також обмінялися взаємно знаком миру, тим самим засвідчуючи, що єдність можемо будувати вже тут на землі, відкидаючи упередження та взаємне поборювання.

У Запоріжжі, в каплиці св. Павла при римо-католицькому храмі Бога Отця Милосердного, в молитві згідно з традиціями міжконфесійного монастиря Тезе, брали участь генеральний вікарій Харківсько-Запорізької дієцезії архієпископ РКЦ єпископ-помічник Ян Собіло, архієпископ Харківсько-Полтавський УАПЦ о. Ігор Ісіченко, декан Запорізький Харківсько-Донецького екзархату УГКЦ протопресвітер Андрій Бухвак, керівник євангелійно-менонітської громади Борис Леткеман, представники громад Пресвітеріанської Церкви та РПЦЗ, священики, монахині та вірні різних конфесій.

У Симферополі екуменічну молитву було звершено з участю нещодавно висвяченого римо-католицького єпископа-помічника одесько-симферопольського Яцека Пиля та духовенства УГКЦ і Німецької Євангельско-Лютеранської Церкви.

На Закарпатті спільні молитві з участю єпископів, священиків і вірників традиційно відбувалися почергово в католицьких церквах двох обрядів та в реформатських храмах.

У Львові в міжконфесійній молитві за єдність, яка відбулася 24 січня у каплиці Українського католицького університету, помолилися представники УГКЦ, УАПЦ, РКЦ, Вірменської Апостольської Церкви та Церкви Християн Віри Євангельської. У рамках заходів цьогорічного Тижня молитов за єдність християн 19 січня в Хмельницькому та 26-27 січня у Львові вперше відбулися спільні молитви спортсменів та організовано екуменічні турніри з міні-футболу.

Джерело: РАДІО ВАТИКАН

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції