Smaller Default Larger

15 червня 2014 р. – день жалоби в Україні

alt

15 червня, в Україні оголошено день жалоби за військовими і прикордонниками, які загинули 14 червня під час проведення антитерористичної операції. В день жалоби, в Україні проводяться поминальні богослужіння за загиблими військовослужбовцями.

Як повідомляє прес-служба президента України, рішення про оголошення дня жалоби прийняв глава держави Петро Порошенко. Він висловив глибокі співчуття родинам загиблих.

«У неділю я оголошую день жалоби за нашими військовими. Це велика втрата не лише для родин загиблих, а й для цілої країни. Україна в скорботі, але ми рішуче продовжуємо боротьбу за мир», – наголосив Порошенко.

Як йдеться в Указі Президента України № 527/2014 «Про оголошення в Україні дня жалоби», у звʼязку із трагічною загибеллю військовослужбовців 14 червня 2014 року, з метою вшанування памʼяті всіх військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу – учасників антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, та памʼяті мирних жителів, які стали жертвами терористів на сході України, в Україні 15 червня оголошено днем жалоби.

Президент доручив у день жалоби приспустити Державний прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, а також відмінити розважально-концертні заходи, спортивні змагання, внести відповідні зміни до програм теле- та радіопередач.

Як відомо, 14 червня, близько 1.10 під час заходу на посадку в аеропорту Луганська пострілом із зенітного ракетного комплексу бойовики збили військово-транспортний літак Збройних сил України Іл-76. На борту літака, окрім 9 членів екіпажу, перебували 40 військовослужбовців. Усі вони загинули.

Того ж дня у Маріуполі внаслідок обстрілу колони транспорту троє прикордонників загинули і четверо отримали поранення. Колона попала під обстріл з автоматів і гранатомета на околиці міста, поблизу заводу «Азовсталь».

Своє співчуття рідним і близьким загиблих у збитому терористами літаку висловили також Єпископи УГКЦ.

«Ми, владики Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, що зібралися 13-14 червня 2014 року в Зарваниці на свій Синод, із сумом довідалися про трагічну загибель від рук терористів 49 наших воїнів».

Про це йдеться в листі-співчутті Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства.

Владики запевнили про постійну молитву за душі всіх загиблих: «Молимося, щоб милостивий Господь прийняв їхні душі в чертог небесної слави».

Синод висловлює своє співчуття рідним і близьким загиблих, а також рідним усіх, «хто в останні місяці віддав своє життя за свободу та краще майбуття нашої держави».

«Зі святими упокой, Господи, душі наших героїв-захисників. Вічная їм пам’ять!» – ідеться в листі.

 

За матеріалами: unian.ua, news.ugcc.org.ua

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції

 

Авторські права 2020 © Провінція Святого Миколая. Василіянський Чин Святого Йосафата в Україні. Усі права захищені.