Smaller Default Larger

Урочисте відкриття Ювілейного року Василіянського Чину Святого Йосафата у храмі святого Онуфрія у Львові

 

Відкриття Ювілею 400-ліття Василіянського Чину Святого Йосафата в храмі св. Онуфрія у Львові при монастирі Провінційної Управи відбулося в неділю 13 листопада.

Урочисту Божественну Літургію цього дня очолив Впр. о. Корнилій Яремак, ЧСВВ, відомий місіонер та провідник реколекцій. З ним співслужили священики-василіяни: вислужений Протоігумен о. Пантелеймон Саламаха, Ректор Василіянського інституту філософсько-богословських студій о. Пантелеймон Трофімов, Віце-ректор цього інституту о. Єронім Грім та Намісник монастиря св. Онуфрія о. Йоаким Ошуст.

Перед відкриттям Ювілейного року в церкві св. Онуфрія відбулася триденна духовна віднова, присвячена 400-літньому ювілеєві Чину. Розпочалася триднівка 0 18 год. у четвер 10 листопада процесійним обходом храму з мощами св. Йосафата Кунцевича та ювілейною іконою святих Василіянського Чину. Капусулу з частинкою мощей урочисто ніс Намісник монастиря о. Йоаким Ошуст, ЧСВВ, а ікону блаженних мучеників Василіянського Чину — новоієреї Іпатій Ващишин, ЧСВВ, та Домінік Налисник, ЧСВВ. Опісля в храмі відбулося вшанування мощей священнослужителями та вірними.

Під час Святої Літургії щовечора о 18 год. о. Корнилій Яремак виголошував тематичні проповіді: у четвер 10 листопада — про життя, мученицьку смерть, небесне заступництво святого священномученика Йосафата та про місце монашества у Церкві; у п'ятницю 11 листопада — про Церкву та щоденне життя християн, у тому числі — про те, як переносити труднощі й терпіння; у суботу 12 листопада — про примирення з Богом та життя християн у суспільстві.

Своє слово під час недільної Святої Літургії о. Корнилій присвятив темі про історичну, теперішню й майбутню цінність Василіянського Чину Святого Йосафата. На закінчення Літургії та духовної віднови, згідно з декретом Апостольської Пенітенціарії, проповідник також уділив усім присутнім Апостольське благословення для осягнення повного відпусту. Намісник монастиря св. Онуфрія о. Йоаким Ошуст висловив вдячність о. Корнилію Яремаку за проведену віднову, а всім присутнім — за участь у цьому урочистому богослуженні.

Увечорі цього ж дня, 13 листопада, в храмі св. Онуфрія у Львові, Преосв. владика Володимир Груца, єпископ-помічник Львівської Архієпархії, очолив вечірню, під час якої вказав у своєму слові на заслуги Василіянського Чину для Церкви і поділився спогадами про своє дитинство, яке пройшло поряд з Добромильським василіянським монастирем. Співом прикрасив вечірню монаший хор «Deisis» Василіянського інституту у Брюховичах. На закінчення Намісник монастиря о. Йоаким Ошуст склав подяку владиці Володимиру за візит і спільну молитву.

http://osbm.info/?p=14519

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 

Авторські права 2020 © Провінція Святого Миколая. Василіянський Чин Святого Йосафата в Україні. Усі права захищені.