Smaller Default Larger

Подяка від Блаженнішого Святослава о. Гавриїлу Тимчику, ЧСВВ

5678

У Фатімі, владика Степан Сус, голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, від імені Блаженнішого Святослава, вручив подяку  о. Гавриїлу Тимчику, ЧСВВ, Координатору Португальської Капеланії УГКЦ у 2021-2024 рр., з нагоди 15-річчя священства та за ревне служіння для добра вірних УГКЦ в Португалії.

Провінційна Капітула ченців Василіян Провінції Св. Миколая та Провінції Св. Стефана у Маріяповчанському монастирі

01

19 лютого 2024 р. Б. у монастирі св. Василія Великого в Маріяповчі (Угорщина) розпочалася Провінційна капітула Провінції святого Миколая, у якій беруть участь також ченці Провінції святого Стефана в Угорщині, яка від 2020 р. підпорядкована опіці Протоігумена Провінції святого Миколая.

Проща монашества Мукачівської єпархії до Василіянського Монастиря в Імстичеві.

1

У четвер, 8 лютого 2024 р. Б., в Імстичівському монастирі Чину Святого Василія Великого відбулась проща монашества Мукачівського Греко-Католицької єпархії. Така подія проводиться щороку з нагоди дня богопосвячених осіб, який Католицька Церква відзначає на празник Стрітення Господнього. Цьогоріч, вона відбувалась в особливому місці, обителі св. Архистратига Михаїла на Чернечій горі в Імстичеві.

«Пам’ятайте, що ви покликані до радості!» — Блаженніший Святослав до монашества

1

Дорогі сестри і брати, пам’ятайте, що ви покликані до радості! Святий Франциск Салезький говорив: «Сумний святий — сумнівний святий». Божий люд так хоче бачити усміхнену монахиню, щасливого монаха, який би відзеркалював у своєму житті ту щасливу вічність, яка промовляє, запрошує, служить людині серед нашої дочасності. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у проповіді 4 лютого, у 35-ту неділю по Зісланні Святого Духа, під час Всецерковної прощі монашества до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві.

Хіротонія та чин інтронізації владики Йони Максіма

2024-01-30 14.23.54-2

Отці Василіяни взяли участь у Богослужіннях з нагоди хіротонії та Чину інтронізації на архиєпископа та митрополита Пряшівського Греко-Католицької Церкви Словаччини владики Йони Максіма.

Презентація видання історичних та етнографічних досліджень о. Анатолія Кралицького, ЧСВВ у Мукачеві

1

10 січня 2024 р. у стінах Мукачівської центральної міської бібліотеки ім. Олександра Духновича, відбулася презентація книги «Ми діти преславної України» - вибрані етнографічні та історичні праці Анатолія Кралицького». Презентацію провів упорядник і редактор видання п. Володимир Мороз – історик Церкви і Василіянського Чину, науковий співробітник Інституту історії церкви УКУ і Головний редактор релігійного часопису «Патріярхат». Дана презентація була організована: Провінцією Св. Миколая Василіянського Чину Св. Йосафата в Україні, Мукачівським монастирем св. Миколая оо. Василіян та вже згаданою Мукачівською бібліотекою ім. О. Духновича.

У Мукачеві представлять книжку закарпатського будителя о. Анатолія Кралицького, ЧСВВ, Ігумена Мукачівського монастиря на Чернечій горі

2023-10-16 08.40.58

У середу, 10 січня, о 15:00 в Мукачівській центральній міській бібліотеці ім. О. Духновича відбудеться презентація книжки Анатолія Кралицького «“Ми діти преславної України”: вибрані етнографічні та історичні праці Анатолія Кралицького».

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції