Smaller Default Larger

Інавгурація навчального року у ВІФБС

 

15 жовтня 2015 р., у Василіянському Інституті Філософсько-Богословських Студій, відбулась інавгурація академічного року 2015-2016.

Святковий захід розпочався спільним богослужінням Вечірньої, яку очолив Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні о. Пантелеймон Саламаха, ЧСВВ. Крім нього, участь в урочистостях взяв і Протоігумен Редемптористів о. Андрій Рак.

Після спільної молитви пролунав студентський гімн «Gaudeаmus» у виконанні камерного хору «DEISIS».

У своїй вступній промові ректор Василіянського Інституту Філософсько-Богословських Студій імені Митрополита Йосифа Велямина Рутського о. Йосафат Хаймик, ЧСВВ, наголосив на мудрості Божій, до шукання якої покликані брати-студенти цього інституту. Зі своїм привітальним словом виступив о. Пантелеймон Саламаха, ЧСВВ, у якому закликав до відваги у здобуванні та розвитку знань. У свою чергу, о. Андрій Рак, ЧНІ, акцентував на єдності у багатьох аспектах задля блага на добро держави.

Опісля всі разом заспівали церковний гімн «Боже великий, єдиний» та посвятили альтанку. Закінчилась інавгурація святковою вечерею.

Цього навчального року у ВІФБС, крім василіян, навчаються також 11 братів-редемптористів на першому і третьому курсах. Ця подія є знаковою для будування дружніх стосунків у спільному чернечому служінні.

За матеріалами: vifbs.in.ua

 

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції