Smaller Default Larger

Різдвяне паломництво до Ватикану у Рік Божого Милосердя

 

22-27 грудня 2015 р., відбулося Різдвяне паломництво до Ватикану з нагоди Року Божого Милосердя, яке організувала Василіянська Провінція Святого Миколая в Україні, за посередництвом Патріяршого паломницького центру УГКЦ.

В паломництві взяли участь: Протоігумен о. Павло Райчинець ЧСВВ та ієромонахи Провінції: о. Полікарп Погоріляк ЧСВВ, о. Андрій Белеканич ЧСВВ і о. Йосафат Сичкун ЧСВВ, а також Декан Великоберезнянського Деканату МГКЄ о. Василь Данилаш, та парафіяни і добродії Василіянських монастирів й інших парафій.

  • 22 грудня, паломники відвідали Василіянський монастир у Маріаповчі (Угорщина) та приклонилися перед Чудотворною Іконою Матері Божої.
  • 23 грудня, відбулася екскурсія по Венеції (Італія), а також була відслужена Божественна Літургія у храмі Св. Івана Хрестителя.
  • 24 грудня, прочани відвідали Собор Святої Софії у Римі, взявши участь у Божественній Літургії, відвідали Папські Базиліки та інші визначні місця Вічного Міста.

Ввечері, учасники паломництва молилися разом з Папою Франциском на Площі Св. Петра у Ватикані під час Різдвяного Богослужіння.

  • 25 грудня, відбулися відвідини Собору Святого Павла, після чого усі знову зібралися на площі Св. Петра у Ватикані, де отримали Папське Благословення з нагоди Празника Різдва Христового.

Опісля, паломники здійснили процесійний похід від Замку Святого Ангела до Базиліки Святого Петра, урочисто увійшовши в ювілейні двері Собору.

  • 26 грудня, прочани відвідали Базиліку Святого Антонія у Падуї (Італія), де молилися на Божественній Літургії, після чого приклонилися також перед мощами Св. Луки у Базиліці Св. Юстини.

Цього дня відбулася також екскурсія по м. Любляні (Словенія) та молитва у Катедральному соборі Св. Миколая.

  • 27 грудня, паломництво завершилося у м. Будапешті (Угорщина), де спочатку відбулася екскурсія містом, а опісля – подячна Божественна Літургія в Базиліці Св. Стефана.

Паломництво супроводжувалося роздумами про Боже Милосердя, Святими Тайнами Сповіді і Євхаристії та завершилося Ювілейним Відпустом, який став живим досвідом близькості і милосердя Небесного Отця.

 

МАРІАПОВЧ (УГОРЩИНА) - 22 грудня 2015 р. Б.

 

 

ВЕНЕЦІЯ (ІТАЛІЯ) - 23 грудня 2015 р. Б.

 

 

РИМ (ІТАЛІЯ) - 24 грудня 2015 р. Б.

Собор Св. Софії

 

 

Базиліка Санта Марія Маджоре

 

 

Рим (Італія)

 

 

Площа Св. Петра у Ватикані

 

 

Базиліка Св. Павла у Римі

 

 

Ватикан - 25 грудня 2015 р. Б.

 

 

ПАДУЯ (ІТАЛІЯ) - 26 грудня 2015 р. Б.

 

 

БУДАПЕШТ (УГОРЩИНА) - 27 грудня 2015 р. Б.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції