Smaller Default Larger

Різдвяне вітання протоархимандрита Чину св. Василія Великого отця Василія Ковбича

ХРИСТОС НАРОДИВСЯ!

СЛАВІМО ЙОГО!

 

 

… пастухи один до одного заговорили: «Ходімо лишень до Вифлеєму та подивімося на ту подію, що Господь об’явив нам».

 

 

І пішли вони притьмом, і знайшли Марію, Йосифа й дитятко, що лежало в яслах. Побачивши його, вони розповіли, що їм було сказано про це хлоп’ятко; і всі, хто чув їх, дивувались тому, що пастухи їм оповідали. Марія ж пильно зберігала все це, роздумуючи в своїм серці.

(Лука 2,15-19)

 

ДОРОГІ У ХРИСТІ!

Тільки сам Бог може об’явити Свою велич, ставши маленькою дитиною. Лише Бог Предвічний може об’явити нам Свою вічність, стаючи учасником нашої тимчасовості. Той же Бог – єдиний Всемогутній – може виявити Свою непереборну силу прибитий за нас на хресті. Єдиного Спасителя людського роду ми сьогодні бачимо залежного від матерньої опіки Пречистої Діви Марії та прибраного батька Йосифа. Всевишній, найбільш відмінний від нас, стає одним із нас, створених на Його образ і подобу. Бог стає Людиною, щоб для людини стати Дорогою до неба.

Сердечно вітаю Вас усіх зі Святами Христового Різдва і Новим Роком, бо «З НАМИ БОГ». Сьогодні, як ніколи, людина потребує Бога, потребує Вічного. Нема на світі нікого і нічого, що – як Предвічний Бог – може людині дарувати стабільність, бо тільки Він надає значення і сенсу усьому творінню. Нехай Дитятко Ісус принесе Вам багато щастя і добра під час цих святкових днів, а в новому році обдаровує Вас многотою дарів земних і небесних.

Рим, РІЗДВО 2011-2012

о. Василій Ковбич, ЧСВВ

Протоархимандрит

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції