Smaller Default Larger

Візит Апостольського нунція Томаса Ґаліксона до Мукачівського монастиря

Другого дня різдвяних свят до Мукачівської обителі завітав Його Високопреосвященстово Томас Едвард Ґаліксон, новопризначений Апостольський Нунцій в Україні.

Його супроводжував Його Преосвященство єпископ Мілан Шашік, ординарій Мукачівський. Цей візит був здійснений у рамках першого Різдва Апостольського Нунція, що його він святкував у нашій Мукачівській єпархії на запрошення владики Мілана.

Після молитви до Чудотворної Мукачівської ікони Пресвятої Богородиці, Його Високопреосвященство залишили підпис у напрестольному євангелії.

Достойного Гостя з різдвяною колядою зустрінула молодь нашої обителі, а на закінчення було зроблено спільне фото.


P.S. Архієпископ Томас Едвард Ґалліксон (Thomas Edward Gullickson) був призначений Апостольським Нунцієм в Україні 21 травня 2011 року. Вручив Вірчі Грамоти 16 листопада 2011 року.

Його Високопреосвященство Архиєпископ Томас Е. Ґалліксон народився місті Су-Фолс (Sioux Falls), штат Південна Дакота, Сполучені Штати Америки.

14 серпня 1950 року і був висвячений на священика 27 червня 1976 року. Отримав єпископське свячення у своєму рідному місті 11 листопада 2004 року.

Його Високопреосвященство є титулярним архієпископом Бомарцо.

Вступив на дипломатичну службу Святого Престолу 1 травня 1985 року і був згодом призначений до дипломатичних місій в Руанді, Австрії, Чехословаччині, Єрусалимі, Ізраїлі та Німеччині.

Отримав ступінь доктора з канонічного права, розмовляє англійською, італійською, французькою та німецькою мовами.

Вперше Апостольським Нунцієм був призначений в країнах: Трінідад і Тобаго, Антігуа і Барбуда, Барбадос, Співдружність Багамських островів, Співдружність Домініки, Гренада, Гаяна, Ямайка, Сент Кітс і Невіс, Санта Лючія, Святий Вінцент та Гренадіне, а також в Республіці Сурінаме - 12 незалежних держав цього регіону.

Вперше був призначений Апостольським Делегатом до регіону Антильської Конференції Єпископів, який складається з англійських, французьких, за винятком Гаїті, та датських територій на Карибах, разом 22 території зі своїми власними урядами. На Антильських островах є 20 церковних одиниць: 18 дієцезій та дві Місії sui iuris. Архієпископ Ґалліксон був п'ятим Апостольським Нунцієм в цьому регіоні.

21 травня 2011 року Святіший Отець Бенедикт XVI призначив Архієпископа Ґалліксона Апостольським Нунцієм в Україні.

Джерело: osbm-mukachevo.org.ua

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції