Smaller Default Larger

Святкування 300-ліття Боронявського монастиря Отців Василіян

 

1-2 серпня 2016 р., під час відпустового празника Св. Пророка Іллі, відбулося святкування 300-ліття Боронявського монастиря, яке разом з Отцями Василіянами відзначали: місцевий ієрарх Кир Мілан Шашік, Єпарх Мукачівський та Кир Василій Тучапець ЧСВВ, Екзарх Харківський.

1 серпня, в Боронявському монастирі, по чернечій горі відбулася Хресна дорога, під проводом о. Артемія Новіцького ЧСВВ (з Жовківського монастиря), а також була відслужена святкова вечірня, яку співали Сестри-монахині різних Згромаджень та Ченці-василіяни. Служив вечірню о. Пантелеймон Трофімов ЧСВВ, Ректор Василіянського Інституту Філософсько-Богословських Студій. Цього дня, в рамках нічних чувань, була відслужена Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Кир Василій Тучапець ЧСВВ, Екзарх Харківський.

2 серпня відбулися центральні святкування ювілею Монастиря. Архієрейську Божественну Літургію цього дня очолили: Кир Мілан Шашік та Кир Василій Тучапець, у співслужінні з Отцями Василіянами на чолі з о. Андрієм Белеканичем ЧСВВ, Протоігуменом Провінції Святого Миколая, до якої належить Боронявський монастир та з єпархіальним духовенством. Святкову проповідь виголосив Владика Мілан.

Проповідь Владики Мілана Шашіка:

{s5_mp3}http://www.osbm.org.ua/audio/2016illiboronjavopropshashik.mp3{/s5_mp3}

 

На закінчення святкування Настоятель монастиря о. Тарас Іванина ЧСВВ склав подяку, насамперед, тим ієромонахам, які, протягом останніх десятиліть, служили в цьому монастирі та його відновляли після підпілля − як тим, що вже відійшли до Вічності, так і тим, що ще служать по різних місцях і цього дня прибули на святкування згаданого ювілею. Також Настоятель подякував Архієреям, монашому та священничому чину, церковному хору з м. Івано-Франківська та усім паломникам, які взяли участь у святкових богослужіннях.

Опісля, під час завершального процесійного походу за участю єпископів, відбулося окроплення свяченою водою та мирування.

 

 

 

1 серпня 2016 р.

 

 

 

2 серпня 2016 р.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції