Smaller Default Larger

Протоігумен Провінції Святого Миколая зустрівся з Апостольським Нунцієм в Україні

1 червня, в Осідку Провінції Найсвятішого Спасителя, у Львові, відбулася зустріч Василіян з Апостольським Нунцієм в Україні Архієпископом Томасом Едвардом Ґалліксоном.

Крім Протоігумена о. Пантелеймона Саламахи ЧСВВ та Ченців Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні, в цій зустрічі взяв також участь Протоігумен Василіянської Провінції Святого Миколая в Україні, Впр. о. Павло Райчинець ЧСВВ.



Після загальної зустрічі, відбулася також окрема зустріч Протоігумена о. Павла Райчинця ЧСВВ з Апостольським Нунцієм, оскільки Василіянська Провінція Святого Миколая, хоч і знаходиться на території України (Закарпатська область), однак діє в «Церкві свого права», якою є «Мукачівська греко-католицька єпархія». З цього приводу, діяльність Василіян Провінції Святого Миколая, має дещо специфічний характер. У розмові з Нунцієм, Протоігумен висвітлив діяльність Василіянських монастирів на Закарпатті, розповів про актуальний стан Провінції та перспективи діяльності і розвитку.

Зі свого боку, Апостольський Нунцій Архієпископ Томас Едвард Ґалліксон, підкреслив важливу роль Василіянського Чину у Церкві, заохотив Василіян до подальшої ревної апостольської праці та уділив апостольське благословення.

 



 

 

о. Франціск Онисько ЧСВВ

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції