Smaller Default Larger

Протоігумен Провінції Святого Миколая зустрівся з Апостольським Нунцієм в Україні

1 червня, в Осідку Провінції Найсвятішого Спасителя, у Львові, відбулася зустріч Василіян з Апостольським Нунцієм в Україні Архієпископом Томасом Едвардом Ґалліксоном.

Крім Протоігумена о. Пантелеймона Саламахи ЧСВВ та Ченців Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні, в цій зустрічі взяв також участь Протоігумен Василіянської Провінції Святого Миколая в Україні, Впр. о. Павло Райчинець ЧСВВ.



Після загальної зустрічі, відбулася також окрема зустріч Протоігумена о. Павла Райчинця ЧСВВ з Апостольським Нунцієм, оскільки Василіянська Провінція Святого Миколая, хоч і знаходиться на території України (Закарпатська область), однак діє в «Церкві свого права», якою є «Мукачівська греко-католицька єпархія». З цього приводу, діяльність Василіян Провінції Святого Миколая, має дещо специфічний характер. У розмові з Нунцієм, Протоігумен висвітлив діяльність Василіянських монастирів на Закарпатті, розповів про актуальний стан Провінції та перспективи діяльності і розвитку.

Зі свого боку, Апостольський Нунцій Архієпископ Томас Едвард Ґалліксон, підкреслив важливу роль Василіянського Чину у Церкві, заохотив Василіян до подальшої ревної апостольської праці та уділив апостольське благословення.

 



 

 

о. Франціск Онисько ЧСВВ

Додати коментар


Захисний код
Оновити

НОВИНИ ЦЕРКВИ

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції