Smaller Default Larger

Сайт Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ

14 червня 2012 року в приміщенні Українського католицького університету у Львові відбулося чергове засідання Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ. Під час засідання о. Володимир Зінько, адміністратор сайту Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, представив новостворений сайт комісії.

Відтепер офіційну сторінку сайту комісії можна переглянути за посиланням: http://kk-kgva.org.ua/main.html. Головна сторінка сайту починається словами Блаженнішого Святослава (Шевчука), Глави УГКЦ, щодо катехизації: «Катехизація – це постійний процес входження в таїнство Церкви, який стосується не лише дітей, які готуються до прийняття Святих Таїнств». За словами о. Володимира, такий сайт стане інформаційним простором, який відображатиме основні події катехизації в УГКЦ. «Сайт акумулюватиме життя нашої Церкви в катехитичному вимірі», – сказав він. Крім новин, на сайті містяться офіційні документи Синоду єпископів УГКЦ, оргкомітетів та Катехитичної комісії, які становлять основу катехитичної діяльності. Цікавим на сайті є розділ «Катехитові», у якому подано матеріали для катехитів. Крім того, на сайті є багато аудіо-, відео- й фотоматеріалів, які розповідають про життя УГКЦ у сфері катехизації. А ще на сайті є блоги. На думку о. Михайла Гарвата, голови Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, такий сайт допоможе катехитам об’єднатися у своїй праці, бо «це є наша спільна справа».

На зустрічі також обговорили низку важливих питань. Зокрема, учасники засідання підвели підсумки проведення Євхаристійного тижня 1–7 червня 2012 року в парафіях УГКЦ, обговорили організаційні моменти проведення Всеукраїнської Патріаршої прощі до с. Крилос (Давній Галич) 28–29 липня 2012 року та можливу тематику конкурсу «Пісня серця-2013». На засіданні с. Луїза Цюпа, СНДМ, голова Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ, представила історію створення стратегії УГКЦ до 2020 року «Жива Парафія – місце зустрічі з живим Христом». За її словами, історія створення стратегії розвитку УГКЦ починається ще з 2001 року. Адже саме тоді Блаженніший Любомир (Гузар) на Синоді єпископів УГКЦ сказав про те, що потрібно думати про майбутнє, а отже, слід мати план розвитку УГКЦ. «Місією Церкви є її єдність, а брак такої єдності – гріхом», – підкреслила с. Луїза.

Департамент інформації УГКЦ

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції