Smaller Default Larger

Відвідини Угорської Провінції Св. Стефана та Румунської Провінції Свв. Апп. Петра і Павла

 

30 січня 2020 р. Б., Протоігумен о. Андрій Белеканич ЧСВВ та Провінційний економ і секретар о. Франціск Онисько ЧСВВ, відвідали Угорську та Румунську Провінції Василіянського Чину Св. Йосафата.

В Угорщині отці Провінції Св. Миколая зустрілися у Маріаповчанському монастирі з місцевим Протоігуменом о. Іллею Адаусом ЧСВВ та о. Йосипом Ердеєм ЧСВВ. Цього дня тут був також о. Леон Дорош ЧСВВ з Румунської Провінції. У братній василіянській атмосфері ченці порозмовляли про життя і діяльність своїх спільнот та про їхні виклики і завдання.

Після обіду, короткої екскурсії і пам’ятної фотографії, о. Андрій і о. Франціск разом з о. Леоном вирушили до Румунії, де завітали до осідку місцевої Василіянської Провінції, що розміщений у Монастирі Святого Хреста в Мінтіу-Герлій.

Тут їх вітали Протоігумен о. Йоан Дабок ЧСВВ та місцева спільнота, а також Провінційний радник о. Йоан Альбу ЧСВВ, що мешкає у Монастирі Свв. Арх. Михаїла і Гавриїла у Прілог.

Ченці поспілкувалися за вечерею, а опісля відвідали монастирську каплицю з подячною молитвою, як також монастирську церкву, де зробили пам’ятну фотографію, після чого гості вирушили до своєї Провінції в Україні.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції