Smaller Default Larger

Нові служіння у Провінції Св. Стефана в Угорщині

001

 

В неділю 5 липня 2020 р. Б., у Василіянському монастирі в Марія Повчі (Провінція Св. Стефана в Угорщині), офіційно розпочав своє служіння о. Андрій Белеканич ЧСВВ - Чернець Провінції Св. Миколая в Україні.

 

Це призначення було дане ще на початку березня, однак лише цими днями, після послаблення обмежень на кордоні між Україною та Угорщиною, 4 липня вдалося зробити належне переміщення завдяки Єпарху Ньїредьгазької єпархії Вл. Авелю Сочці ЧСВВ.

 

З цього приводу, у неділю в Маріяповчанській базиліці була відслужена Божественна Літургія, яку разом з о. Андрієм та єпархіяльним священником співслужив Протоігумен Провінції Св. Миколая о. Франціск Онисько ЧСВВ.

 

Від початку цього року опіка над Провінцією Св. Стефана в Угорщині передана владі Протоігумена Провінцїі Св. Миколая в Україні. З того моменту поставало питання підтримки монашої спільноти в Угорщині новими Ченцями.

 

Разом з о. Андрієм Белеканичем ЧСВВ, до Маріяповчанської спільноти невдовзі, після виготовлення належних документів, приєднається також бр. Йосиф Далекорей ЧСВВ.

 

Таким чином спільнота складатиметься із чотирьох Ченців. Крім згаданих монахів з Провінції Св. Миколая, в Монастирі служать: о. Ілля Адаус ЧСВВ - Ігумен і представник Протоігумена та о. Йосип Ердей ЧСВВ.

 

Нехай Святий Дух супроводжує цих Ченців у їхньому новому служінні на більшу Славу Божу, добро згаданих Провінцій й цілого Чину, а Пресвята Богородиця нехай оберігає їх своїм Святим Покровом.

 

 

01

 

02

 

03

 

04

 

05

 

06

 

07

 

08

 

09

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

15

 

16

 

17

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції