Smaller Default Larger

Зустріч Протоігумена Провінції Св. Миколая з Митрополитом Гайдудорозьким

01

 

25 травня 2021 р. Б., в рамках канонічної візитації у Провінції Св. Стефана, Протоігумен о. Франциск Онисько ЧСВВ зустрівся з главою Угорської греко-католицької церкви Митрополитом Гайдудорозьким Кир Фюлепом Кочишом.

Ця офіційна зустріч відбулася в митрополичій резиденцій у м. Дебрецені і її метою було найперше представлення Митрополитові ієромонахів Василіян, які тепер виконують своє служіння у Маріяповчанському монастирі.

Разом з цим було озвучено напрямні у справі відродження Провінції Св. Стефана в Угорщині, яка є складовою частиною Василіянського Чину Св. Йосафата і має два монастирі – в Маріяповчі та в Будапешті.

Відтак було обговорено виклики, які сьогодні постають у сфері монашого життя в місцевій Церкві.

Як вже повідомлялося, на початку 2020 року, із-за зменшення кількості осіб, Ченці Провінції Св. Стефана на рівні Василіянського Чину були підпорядковані владі Протоігумена Провінції Св. Миколая. Разом з цим було поставлено за мету робити старання у справі відродження Угорської провінції, залучаючи до цього тих Ченців, які готові посвятитися цій місії.

Таким чином василіянська спільнота у Маріяповчі збільшилася двома ієромонахами з Провінції Св. Миколая. На служіння сюди прибули о. Андрій Белеканич ЧСВВ та о. Михайло Станко ЧСВВ. Разом з о. Іллею Адаусом ЧСВВ – теперішнім Ігуменом монастиря та о. Йосипом Ердеєм ЧСВВ, ці Ченці творять тепер оновлену василіянську спільноту, закладаючи основу для втілення тих задумів, які були поставлені у цій справі. 

Монастир у Маріяповчі має давню василіянську історію і тісно пов’язаний з чудотворною Іконою Божої Матері, яка виставлена для почитання у розташованій поряд Базиліці. Тому збереження і розвиток монашого життя при цій, одній з найбільш відомих марійських святинь, є важливим пріоритетом для Василіянського Чину.

Під Покровом Пресвятої Богородиці, молитвам Якої цими днями доручається проведення згаданої канонічної візитації, приписаної монашими правилами, ченці-василіяни наново продовжують посвячувати себе для служіння цій марійській святині, як вірні сини своєї Небесної Матері.

Митрополит Кир Фюлеп подякував Протоігумену о. Франциску за дбання у справі відродження тут монашого життя та уділив своє благословення представленим ієромонахам для їхнього якнайкращого чернечого служіння.

 

02

03

04

05

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції