Smaller Default Larger

Празник Воздвиження Хреста Господнього в Боронявському монастирі - 2021

 

26-27 вересня 2021 р. Б., в монастирі Отців Василіян у с. Бороняво, відбулися відпустові святкування з нагоди Храмового Празника Воздвиження Чесного Хреста Господнього.

26 вересня, в Навечір’я празника, богослужіння розпочалися молитовною ходою по оновленій Хресній Дорпозі, яку освятив та провів Настоятель Боронявського монастиря о. Еміліян Гавей, ЧСВВ. Після Хресної Дороги відбулось освячення води на монастирському джерелі. Опісля була відслужена Велика Вечірня з Литією, яку відправив о. Роман Якимець, ЧСВВ з Василіянської Семінарії що в Брюховичах, та Божественна Літургія, яку очолив о. Мелетій Рішко, ЧСВВ з Мукачівського монастиря.

27 вересня, в день свята Воздвиження, богослужіння розпочалися святковою Утренею з виставленням Чесного Хреста Господнього та Акафістом Воздвиженню Чесного Хреста Господнього. Об 11:00 год. відбулася Урочиста Божественна Літургія, яку очолив о. Лука Буняк, ЧСВВ, Провінційний Секретар та Настоятель Малоберезнянського монастиря, йому співслужили: о. Даниїл Дербаль, ЧСВВ Провінційний Вікарій та настоятель Мукачівського монастиря, о. Полікарп Погоріляк, ЧСВВ Провінційний Радник та настоятель Імстичівського монастиря, о. Еміліян Гавей, ЧСВВ настоятель Боронявського монастиря, о. Роман Якимець, ЧСВВ, з Брюховичів, а також інші ієромонахи василіяни та єпархіальні священики. Богослужіння прикрасив своїм мелодійним співом хор що діє при Імстичівському Василіянському монастирі.  

Після Літургії була проспівана молитва за Україну «Боже Великий, Єдиний», а також відбувся обхід Храму з читаннями чотирьох Євангелій. На завершення святкувань настоятель монастиря о. Еміліян Гавей, ЧСВВ склав сердечну подяку всім присутнім на святі, а на завершення відбулося Мирування.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції