Smaller Default Larger

Проща до Фатіми з нагоди посвячення наріжного каменю храму і монастиря Отців Василіян

 

13-14 листопада 2021 р. Б., у Фатімі (Португалія) відбувалася проща українців з нагоди посвячення наріжного каменю під будівнитцво церкви Благовіщення Божої Матері та монастиря Св. Архангела Гавриїла Отців Василіян у цьому всесвітньому Марійському Санктуарію.

Центральну Архієрейську Божественну Літургію, яка була відслужена в неділю 14 листопада на території Санктуарію, очолили місцевий Єпископ Лейрії-Фатіми Кардинал Антоніо Марто і Голова пасторально-міграційного відділу УГКЦ Владика Степан Сус.

В суботу 13 листопада, Кир Степан також очолив Божественну Літургію для прочан у Фатімській Базиліці Пресвятої Тройці.

Разом з Архієреями у святкових Богослужіннях взяли участь Отці Василіяни: Генеральний Економ о. Маврикій Попадюк, який прибув на прощу з Головного осідку Василіянського Чину в Римі, Протоігумен Провінції Св. Миколая в Україні о. Франціск Онисько, місцевий Настоятель о. Сільвіо Літвінчук із співбратами о. Гавриїлом Тимчиком, який виконує уряд координатора в Португалії та о. Венедиктом Деркачем, як також Отці Василіяни з Лісабону на чолі з Настоятелем о. Миколою Яремою.

Численною була участь у прощі священиків, що приїхали із своїми парафіянами з інших міст Португалії, як також з Франції та Італії.

Після Літургії, на місці відправи богослужіння, відбулося посвячення наріжного каменя церкви Благовіщення Божої Матері та монастиря Св. Архангела Гавриїла Отців Василіян у Фатімі. Відтак Єпископи з Отцями Василіянами відвідали місце будівництва нового монастирського комплексу, де теж відбувся чин освячення та благословення.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

НОВИНИ ЦЕРКВИ

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції