Smaller Default Larger

Відпустові святкування Празника Введення в Храм Пресвятої Богородиці та вшанування отця Йосифа Завадяка ЧСВВ в Боронявському монастирі

 

3-4 грудня 2021 р. Б., в Боронявському Монастирі Отців Василіян відбулися відпустові святкування з нагоди Празника Введення в Храм Пресвятої Богородиці та вшанування світлої пам’яті Слуги Божого отця Йосифа Завадяка ЧСВВ.

3 грудня, в Навечір’я Празника, святкування розпочалось зі служіння Великої Вечірні з Литією. Опісля була відслужена Свята і Божественна Літургія, а також Суплікація з виставленням Найсвятійших Тайн. На завершення молитовного вечора вірні помолились до Пресвятої Богорордиці прославленої в Чудотворній Іконі Боронявській та відбулось Мирування.

4 грудня, в день Празника Введення, служилась святкова Утреня та Акафіст до Пресвятої Богородиці. Об 11:00 год. розпочалась Урочиста Божественна Літургія, яку очолив Всечеснійший о. Франціск Онисько ЧСВВ, Протоігумен Провінції Святого Миколая, йому співслужили: о. Даниїл Дербаль ЧСВВ, Провінційний Вікарій та Ігумен Мукачівського монастиря, о. Полікарп Погоріляк ЧСВВ, Провінційний Радник та Ігумен Імстичівського монастиря та о. Еміліян Гавей ЧСВВ, Ігумен Боронявського монастиря. Молитву прикрасив своїм милозвучним співом хор монастирського Храму «Gloria».

На завершення святкувань відбулась Панахида та вшанування світлої пам’яті Слуги Божого о. Йосифа Завадяка ЧСВВ: монаха Василіянина, Ісповідника Віри та Мученика, останнього Ігумена Боронявського монастиря перед його насильницькою ліквідацією радянською владою в 1948 році.

Отець Йосиф Завадяк ЧСВВ – здійснював душпастирську працю в часи підпілля, відбув 6 років ув’язнення в таборах ГУЛАГу міста Воркути – Росія, після звільнення жорстоко вбитий органами НКВС через наїзд вантажним автомобілем поблизу с. Рокосово, якраз у свято Введення в Храм Пресвятої Богородиці, а саме – 4 грудня 1958 року. Зараз тлінні останки блаженної пам’яті о. Йосифа зберігаються у вівтарі Монастирської Каплиці під центральним престолом і ведеться Беатифікаційний процес про визнання Слуги Божого ієромонаха Йосифа блаженним та святим Католицької Церкви.

 

*****

*****

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції