Smaller Default Larger

Освячення монастиря у Кам’янці-Подільському

 

13 червня 2022 року, у свято Пресвятої Тройці в Кам’янці-Подільському відбулася значна історична подія в житті нашої Провінції і Чину – здійснено освячення оновленого василіянського монастиря в цьому місті, який ченці великими зусиллями відбудовували реставрували. Святкового настрою і збагачення додав також великий ювілей 300-ліття служіння отців Василіян в Кам’янці-Подільському.

Урочисту Божественну літургію очолили владики Іван Кулик, єпископ Кам’янець-Подільської греко-католицької єпархії, та Леон Дубравський, місцевий римо-католицький єпископ. Їм співслужили отці Йоан Школик, ЧСВВ, Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя, Франциск Онисько, ЧСВВ, Протоігумен Провінції святого Миколая із Закарпаття, Веніамин Чернега, ЧСВВ, Провінційний вікарій та економ, Йосиф Кралька, ЧСВВ, Провінційний радник і настоятель дрогобицького монастиря, Павло Федусів, ЧСВВ, Провінційний радник і настоятель золочівського монастиря, Ніканор Ситар, ЧСВВ, провінційний секретар, Севастіян Бондаренко, настоятель кам’янець-подільського монастиря, настоятелі та представники багатьох монастирів, єпархіяльне духовенство. Свято збагатили своєю присутністю і молитвою брати монахи, сестри монахині, парафіяни і численні гості.

У врочистій проповіді, владика Іван наголосив, що у Зісланні Святого Духа Бог подарував християнам особливу мову, яку здатні розуміти всі люди – мову любові, яка є теж мовою самого Бога, бо Бог – це любов. Кожний, хто береже Божі заповіді, любить Господа Бога. Цю мову християн ми покликані навіть у важкому воєнному часі зберегти.

Після Служби Божої відбувся обряд освячення відновленого монастиря. В передбачено, окрім монастирських келій, передбачені приміщення для парафіяльної канцелярії та парафіяльних заходів і катехизації. Нові можливості оживлять і збагатять парафіяльне життя на парафії Пресвятої Тройці. Із привітальним словом до присутніх звернувся міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко, який відзначив велику роль василіянського монастиря для духовного відродження міста та висловив надію на ще більшу співпрацю в майбутньому.

Нехай новоосвячений монастир служить на розвиток монашого і парафіяльного життя Кам’янця-Подільського.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції