Smaller Default Larger

Проща до Маріяповчанської святині оо. Василіян

16-18 вересня 2022 року Божого відбулося паломництво до Маріяповчанської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці. 

Проща була присвячена молитві за повну й остаточну перемогу українського війська в боротьбі з ворогами та дар миру для нашої Батьківщини. 

Паломництво відбувалося за участі парафіяльного хору, який діє при Малоберезнянському монастирі святого Миколая отців Василіян, під керівництвом п. Нелі Глодан та під  духовним проводом о. Луки Буняка, ЧСВВ, Настоятеля Малоберезнянського монастиря. 

У суботу зранку в Маріяповчанській базиліці, яка діє при Монастирі св. Михаїла оо. Василіян, була відслужена св. Літургія за усіх воїнів, які віддали своє життя за свободу й незалежність нашої Батьківщини, наших померлих співгромадян, невинних дітей, які загинули від рук ворога, отців і братів, які служили в цій святій обителі, родичів та близьких. Службу Божу очолив та проповідь виголосив о. Лука. Йому співслужив о. Андрій Белеканич, ЧСВВ, який вже кілька років служить у Маріяповчанському монастирі Провінції Св. Стефана в Угорщині. 

Після св. Літургії також було відправлено Панахиду за померлих, згадуваних у Службі Божій. 

Також прочани мали можливість молитися перед Чудотворною іконою Пресвятої Богородиці. 

Цього дня паломники ознайомилися з історією Маріяповчанського монастиря та її основною святинею - чудотворною іконою Пресвятої Богородиці. 

Цього дня також відбулася екскурсія по столиці Угорщини -  Будапешті. 

У неділю, 18 вересня, у греко-католицькому храмі у м. Ніредьгазі відбулася св. Літургія, яку очолив та проповідь виголосив о. Франціск Онисько, ЧСВВ, Протоігумен Провінції св. Миколая в Україні та Провінції св. Стефана в Угорщині. Йому співслужили о. Андрій, який у місцевій греко-католицькій громаді виконує служіння для українців- греко-католиків. 

У св. Літургії вірні спільно молилися за швидку й остаточну перемогу ЗСУ над окупантами, за полонених та хворих українських захисників, вимушених переселенців та довгоочікуваний мир в Україні. 

Після Богослужіння о. Андрій подякував гостям за візит та підтримку, особливо у цей складний період нашої спільної трагічної історії. Він також є важливим жестом підтримки для місцевої української громади, яка проходить етап свого формування. 

З окремим словом до присутніх звернувся також о. Протоігумен Франціск, який висловив слова подяки парафіянам за їх активну підтримку вимушених переселенців з України, а також українців в Угорщині. 

Після многоліття та спільної світлини гості та парафіяни мали спільне частування та спілкування у парафіяльному будинку. Спів пісні «Ой у лузі червона калина» об‘єднав присутніх  та по-особливому пригадав кожному нашу спільну домівку - Україну. 

Ми вдячні Богові за це паломництво, не втомлюємось молитись, надіємось і твердо віримо в нашу спільну Перемогу!

Також щиро дякуємо усім, хто займався організацією цієї поїздки зокрема отцю Франціску та отцю Андрію за теплу зустріч!

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції