Smaller Default Larger

Празник Введення у Храм Пречистої Діви Марії в Боронявському монастирі – 2022

3-4 грудня 2022 р. Б., в Боронявському Монастирі Отців Василіян відбулися відпустові святкування з нагоди Празника Введення в Храм Пресвятої Богородиці та вшанування світлої пам’яті Слуги Божого отця Йосифа Завадяка ЧСВВ.

 

3 грудня, в Навечір’я Празника, святкування розпочалось Вервичкою до Пресвятої Богородиці після якої відбулась Божественна Літургія та велика Вечірня з Литією, яку відслужив Високопреподобний о. Франціск Онисько ЧСВВ, Протоігумен Провінції Святого Миколая, у співслужінні о. диякона Теодосія Онисько ЧСВВ з Мукачівського монастиря. На завершення молитовного вечора вірні помолились до Пресвятої Богорордиці прославленої в Чудотворній Іконі Боронявській та відбулось Мирування.

4 грудня, в день Празника Введення, зранку служилась святкова Утреня Молебень та Вервичка до Пресвятої Богородиці. Об 11:00 год. розпочалась Урочиста Божественна Літургія, яку очолив Протоігумен отець Франціск Онисько ЧСВВ, якому співслужили: о. Еміліян Гавей ЧСВВ, Настоятель Боронявського монастиря та о. диякон Теодосій Онисько ЧСВВ з Мукачівського монастиря. Молитву прикрасив своїм співом молодіжний хор монастирського Храму.

Після Божественної Літургї всі вірні помолились в наміренні Святійшого Отця та відбулось уділення повного відпусту з нагоди Ювілейного року 400-ліття мученицької смерті св. свщмч. Йосафата у Василіянському Чині. Після цього Настоятель монастиря о. Еміліян висловив щиру подяку всім присутнім на святі, а відтак відбувся обхід Храму з читаннями Євангелія.

На завершення святкувань була відслужена Панахида та відбулось вшанування світлої пам’яті Слуги Божого о. Йосифа Завадяка ЧСВВ: монаха Василіянина, Ісповідника Віри та Мученика, останнього Ігумена Боронявського монастиря перед його насильницькою ліквідацією радянською владою в 1948 році.

 

Отець Йосиф Завадяк ЧСВВ – здійснював душпастирську працю в часи підпілля, відбув 6 років ув’язнення в таборах ГУЛАГу міста Воркути – Росія, після звільнення жорстоко вбитий органами НКВС через наїзд вантажним автомобілем поблизу с. Рокосово, якраз у свято Введення в Храм Пресвятої Богородиці, а саме – 4 грудня 1958 року. Зараз тлінні останки блаженної пам’яті о. Йосифа зберігаються у вівтарі Монастирської Каплиці під центральним престолом і ведеться Беатифікаційний процес про визнання Слуги Божого ієромонаха Йосифа блаженним та святим Католицької Церкви.

 

*******

 

 

*******

 

3 ГРУДНЯ - НАВЕЧІР'Я ПРАЗНИКА ВВЕДЕННЯ

ВЕЛИКА ВЕЧІРНЯ З ЛИТІЄЮ

 

 

*******

 

4 ГРУДНЯ - ПРАЗНИК ВВЕДЕННЯ

СВЯТКОВА БОЖЕСТВЕННА ЛІТУРГІЯ

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції