Smaller Default Larger

Празник Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії в Монастирі Сестер Василіянок в Ужгороді

22 грудня 2022 року Божого, в Монастирі Сестер Чину Святого Василія Великого в м. Ужгороді, відбулося храмове свято з нагоди празника Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії.

Святкову Божественну Літургію з цієї нагоди очолив Протоігумен Василіянської Провінції Св. Миколая в Україні о. Франциск Онисько ЧСВВ у співслужінні з ченцями-василіянами, братами-францисканцями, редемптористами та єпархіяльними священиками.

Цей празник об’єднав монашу спільноту черниць і ченців Василіянського Чину, як також інших богопосвячених осіб та духовенства, у молитві до Богородиці насамперед за мир в Україні та перемогу українського війська над ворогами у теперішній жахливій війні.

У богослужіннях цього дня взяли участь, зокрема Провінційна Настоятелька мати Даниїла Винник ЧСВВ та сестри-василіянки з різних монастирів, які прибули на це монастирське свято на запрошення місцевої Настоятельки сестри Северіяни, ЧСВВ.

Протоігумен о. Франциск присвятив проповідь Божого Слова головному болю усього українського народу, а своє побажання, скероване сестрам-монахиням з нагоди їхнього храмового свята, віддав під Покров Пресвятої Богородиці, як єдиній теперішній Захисниці України.

 

*******

 

 

*******

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції