Smaller Default Larger

Храмове свято в монастирі св. Василія Великого у Києві

14 січня 2023 року Божого, в монастирі св. Василія Великого у Києві була відслужена Архієрейська Божественна Літургія з нагоди храмового празника.

Літургію очолив куріальний єпископ Верховного Архиєпископа УГКЦ Владика Степан Сус, з яким співслужили: о. Веніамин Чернега ЧСВВ (Вікарій Провінції Найсвятішого Спасителя), о. Франциск Онисько ЧСВВ (Протоігумен Провінції Св. Миколая), о. Йосиф Кралька ЧСВВ (Провінційний Радник), о. Тарас Тижник ЧСВВ (Ігумен Київського монастиря), о. Рафаїл Стефурак ЧСВВ (Парох), Отці Василіяни, що приїхали на свято з різних монастирів України, як також монашество та духовенство Київської Архиєпархії.

У своїй проповіді Владика Степан наголосив, що сьогоднішнє свято, яке нагадує нам про обрізання Господнє, а також про наше духовне обрізання у Таїнстві Хрещення, запрошує нас ще і ще заглянути у власне християнське життя і подивитися, як ми живемо. Чи ми не стидаємося віри в Бога? Чим наповнюємо кожен день свого життя?

Після Літургії Єпископ привітав Ченців Василіян зі святом їхнього покровителя, склавши їх свої побажання. Відтак, подячне слово з нагоди празника промовив місцевий ігумен о. Тарас, а опісля місцевий парох о. Рафаїл.

Молитва завершилася різдвяним співом колядок.

 

ФОТО: Українська Греко-Католицька Церква

 

*******

 

 

 

*******

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції