Smaller Default Larger

Відпустові святкування Зіслання Святого Духа в Малоберезнянському монастирі св. Миколая 2024 р.Б.

1

18-19 травня 2024 року Божого, у Малоберезнянському монастирі св. Миколая Отців Чину Святого Василія Великого відбулися святкування з нагоди празника Зіслання Святого Духа.

* * * * * *

Цьогорічні відпустові святкування проводилися у складних воєнних умовах, які нині переживає вся Україна. Тож усі святкові моління були присвячені у наміренні за повну й остаточну перемогу українського війська над ворогами, а також за настання миру в нашій Батьківщині.

18 травня, в Навечір’я празника Зіслання Святого Духа була відслужена Велика Вечірня з литією, яку очолив о. Франціск Онисько ЧСВВ, Протоігумен Провінції Святого Миколая оо. Василіян в Україні. Після Вечірні о. Теодосій Онисько ЧСВВ, з Мукачівського монастиря у співслужінні інших священників відслужив Божественну Літургію за випрошення дарів Святого Духа. Опісля відбулась молитовна хода Хресною Дорогою по чернечій горі яку провадив о. Кипріян Зейкан ЧСВВ, з Боронявського монастиря. Молитовні роздуми Хресної дороги цього року були основані на вченні Католицької Церкви про побудову миру та концепції справедливої війни.

19 травня, в день свята Зіслання Святого Духа, зранку відбулось освячення води, святкова Утреня та Акафіст до Святого Духа. Святкову Архиєрейську Літургію очолив Владика Ніл Лущак ЧБМ, Апостольський Адміністратор Мукачівської греко-католицької єпархії. Йому співслужили: о. Франціск Онисько ЧСВВ, Протоігумен Провінції Святого Миколая оо. Василіян в Україні, о. Кипріян Зейкан ЧСВВ, Провінційний вікарій, о. Лука Буняк ЧСВВ, Настоятель Мукачівського монастиря, а також місцеві єпархіяльні священники. Богослужіння прикрасив своїм молитовним та зворушливим співом хор монастирської парафії. Також упродовж усіх Богослухжінь священники уділяли св. Таїнство Покаяння.

Святкові Богослужіння завершилися молитвою за Україну «Боже, Великий», уділенням повного відпусту та многоліттям з подячним словом Протоігумена о. Франціска Онисько ЧСВВ для усіх присутніх на святі. Після чого відбувся процесійний хід до монастирського храму окроплення всіх свяченою водою та мирування

Джерело деяких фото

* * * * * *

2

5

7

8

9

10

11

12

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

28

30

32

33

35

Додати коментар


Захисний код
Оновити

НОВИНИ ЦЕРКВИ

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції