Smaller Default Larger

У Боронявському монастирі відбулися відпустові святкування празника Воздвиження Хреста Господнього

«Хресту Твоєму поклоняємося, Владико,

і святе воскресіння Твоє славимо!»


Так прославляє Церква Христова древо, на якому було здійснено у світі найбільшу з усіх жертв – відкуплення людства від влади диявола та гріха.



Всесвітнє Воздвиження Чесного Хреста Господнього – це свято нашого церковного року, яке було встановлене у ІV ст., однак, завжди залишається важливим та актуальним для сучасної Церкви, бо пригадує ту велику Божу любов, що її проявив до нас Христос.

Споконвіку у цей празник древня Боронявська василіянська обитель об’єднує чисельних вірних Срібної Землі. 26 вересня 2012 р., у навечір’я свята Вождвиження традиційно побожний люд рушив на Хресну дорогу по Чернечій горі. Цього року на Хресній дорозі проповідував о. Ігнатій Москалюк, ЧСВВ, ігумен Червоноградського монастиря. Під голос монастирських дзвонів розпочалася Велика Вечірня з Литією, яку відслужив о. Юстин Кучер, ЧСВВ з Василіянського інституту, що у Брюховичах. Божественна Літургія, що її очолив о. Йосафат Хаймик, ЧСВВ, ректор ВІФБС у співслужінні оо. Василіян та єпархіальних священників завершила святкування першого дня.

27 вересня, у сам празник Воздвиження Чесного Хреста, після святкової Утрені брати студенти відспівали Акафіст до Чесного Хреста. Об 11.00 розпочалася урочиста Божественна Літургія, яку очолив вже згадуваний о. Ігнатій. Йому співслужили о. Павло Кречун, ЧСВВ, Провінційний Вікарій, з Мукачівського монастиря, о. Тарас Іванина, ЧСВВ, Настоятель Боронявського монастиря, о. Даниїл Дербаль, ЧСВВ, Намісник Малоберезнянського монастиря о. Ілля Сірук, ЧСВВ, Настоятель Володимир-Волинського монастиря, а також численні єпархіальні священики.

На завершення Служби Божої та многолітня о. Тарас, Настоятель Боронявського монастиря подякував найперше Богові, що благословив ці святкові дні гарною вересневою погодою, а також усім отцям та братам василіянам, єпархіальним священикам та сестрам монахиням. Слова подяки лунали також до усіх паломників, що незважаючи на робочий день так чисельно прибули на це свято. «Щире дякую» лунало і на адресу церковного хору василіанської парафії Вознесіння Господнього з м. Дрогобича, що прикрасив цей празник своїм чудовим співом.

о. Лука Буняк ЧСВВ

ФОТОГРАФІЇ З ПОДІЇ:

 


Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції