Smaller Default Larger

В Малоберезнянському монастирі відбулися передріздвяні реколекції

В днях 28-30 грудня 2012 р., у парафії при Малоберезнянському монастирі проводилися передріздвяні реколекції, які завершилися на урочистій Святій Літургії у неділю 30 грудня. Провідником реколекцій був о. Андрій Белеканич ЧСВВ.

Тема передріздвяних реколекцій була наступна: «Зустріч з живим Богом, Який вже народився в світовій історії і історії тих людей, які прийняли Його до свого життя».


Увага зверталася, в основному, на важливе значення і цінність сімї в сучасному світі, а також на покликанні молодих людей визначитися з питанням: «Для чого я живу і куди прямую?». Особлива увага була звернена на покликання батька – християнина і мами – християнки. Потреба самовизначення в родині завжди пов’язана з жертовністю і самозреченням, а часто це недооцінюється як молодими людьми, так і подружжями, які десятки років живуть разом.

Розважання опиралися на образах Святого Йосифа і Діви Марії. В Йосифі яскраво виражена постава доброго батька і охоронця родини, як також Пресвята Діва Марія відкривається перед нами, як покірна і сповнена мудрості жінка. Вона, як та, що слухає Бога і чоловіка, зуміла зберігати спокій у ситуаціях надзвичайно важких і вимогливих.

Не зрозуміє свого покликання до кінця той, хто не готовий за нього боротися, хто не поборює свій страх і не проявляє мужність. Силою людини є її простота і покора, яку можна здобути через часту сповідь і довір’я до Бога.

В цих розважаннях також йшла мова про відвагу, яка полягає не на відсутності страху, а на перемозі над страхом. Перемагаючи зло і відмовляючись від гріха, людина отримує глибоку внутрішню радість і стає насправді свобідною.

Повідомив о. Андрій Белеканич ЧСВВ



 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції