Smaller Default Larger

Поминальні богослужіння за героїв Євромайдану у Боронявському монастирі


Цими днями весь світ пильно прикутий до екранів телебачення, трагічні події в Україні вмить облетіли усі континенти. Шокуючі фото вбивства у прямому ефірі, свідчення очевидців подій, змушують багатьох дуже серйозно замислитися над цінностями людського життя. Для нас християн ці скорботні проведені у молитві та пості.

У неділю, 23 березня 2014 р., у Боронявському монастирі Отців Василіян було відслужено поминальні богослужіння за всіма жертвами людиноненависницького режиму, що донедавна панував у нашій країні.

Після Літургії, о. Тарас Іванина, ЧСВВ, Настоятель Боронявського монастиря, о. Мелетій Рішко, ЧСВВ, о. Лука Буняк, ЧСВВ, з молоддю та численними вірними під синьо-жовтими стягами процесійною ходою рушили до фігури Пресвятої Богородиці, що міститься у центрі нашого села. Тут було відслужено загальний парастас за всіма тими героями, що віддали своє життя за наше майбутнє. Наприкінці богослужіння о. Тарас звернувся зі словом до присутніх. Зокрема наголосив, цитуючи слова Блаженнішого Любомира Гузара, що дні, у яких ми живемо є трагічними, але воднораз і великими, бо ми є свідками великих постатей, що готові за своє майбутнє віддати життя. Ці мученики були звичайними людьми, які мріяли, жили, трудилися, вони не раз стояли перед подібними виборами: давати хабаря чи ні, проте у певний момент вони не схотіли так більше жити. Вони не схотіли коритися антилюдській системі, вони зробили свій вибір, виявили свою людську гідність, за що пожертвували своїм власним життям.

Цей їх геройський приклад, є дуже промовистим, бо говорить нам про нагальну потребу змін у власному житті, потребу переосмислення та бажання змінювати ситуацію. Кожний на своєму робочому місці, від чиновника до медсестри, мусить відмовитися від хабарів, і почати виконувати свої обов’язки чесно – наголосив проповідник.

Нехай приклад «небесної сотні» буде для нас дороговказом у будуванні нашого майбутнього, а їх безсмертні душі, нехай знайдуть вічний спочинок у Бозі.

Ієром. Лука Буняк, ЧСВВ



 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції