Smaller Default Larger

Папа до молоді: Не бійтесь бути святими в юному віці

У духовний спосіб Папа Франциск взяв участь у Міжнародному молодіжному чуванні в італійському санктуарії святого Ґабріеля від Скорботної Богоматері, яке проводиться з нагоди приготування до XV Звичайної асамблеї Синоду Єпископів, що збереться у Ватикані в жовтні цього року на тему: «Молодь, віра та розпізнавання покликання».

Молодіжне чування, організоване за ініціативою єпископа Лоренцо Леуцці з дієцезії Терамо-Атрі, на території якого розташований згаданий санктуарій, розпочалося проказуванням вервиці різними мовами з відеозв’язком з дієцезіями Панами, Ірландії, Росії (Новосибірська дієцезія) та Тайваню. Вервицю проказували єпископи згаданих дієцезій разом з групами молоді. На початку молитовного чування молодь послухала відеопослання Папи Франциска, після молитви Розаоію розпочалася Свята Меса, яку очолив кардинал Лоренцо Балдіссері, Генеральний Секретар Синоду Єпископів.

 

Християни – провісники цифрової революції

Святіший Отець висловив радість з приводу своєї участі в Міжнародному молодіжному чуванні, хоч фізично перебував далеко, однак сучасні засоби суспільних комунікацій дозволили йому скоротити відстань. «Насправді, ми, християни, знаємо, що єдина віра та одностайна молитва з’єднують віруючих усього світу», – мовив Святіший Отець, додаючи, що навіть цього не знаючи, християни є провісниками цифрової революції.

 

Пресвята Богородиця залишається назавжди молодою

Перша думка Його Святості полинула до Пресвятої Богородиці – «жінки наших днів». «Як це прекрасно, що молодь проказує розарій, виявляючи свою любов до Пречистої Діви Марії. – сказав Папа. – Вона є молодою серед молодих».

Святіший Отець наголосив, що Марія була юною, коли Архангел Гавриїл звістив Їй величний Божий задум. Залишилась молодою, ставши ученицею Свого Сина, і з відвагою, що притаманна молоді, йшла за Ним хресним шляхом аж на Голготу. Пресвята Богородиця залишається назавжди молодою, навіть і тепер, коли контемплюємо Її Внебовзятою у небесній славі, адже святість зберігає навічно молодими, святість – це справжній «еліксир молодості».

 

Святий Ґабріель – приклад любові до Пречистої Діви Марії

Папа Франциск окремо згадав святого Ґабріеля від Скорботної Богоматері, якому присвячений санктуарій. Цей чернець із Згромадження Отців Пасіоністів, помер у віці 24 років і проголошений небесним покровителем католицьких студентів. Він втратив рідну маму ще в дитячому віці, але знав, що з неба ним опікуються дві матері – рідна мама й Пресвята Богородиця. Він відзначався глибокою набожністю до Пречистої Діви Марії, а вервиця була його улюбленою молитвою.

 

«Не бійтесь бути святими в юному віці, – закликав Святіший Отець. – Наслідуйте Пречисту Діву Марію, святого Ґабріеле та всіх святих, які випередили вас і вказують вам дорогу!»

Молоде, будуй мости!

Вселенський Архиєрей окремо звернувся до кожного з єпископів з дієцезій, які взяли участь у телемості та до юнаків і дівчат, які молились разом з ними. Він наголоситв, що молоді люди, з’єднані в молитві в таких далеких місцевостях, є пророцтвом миру й примирення всього людства.

«Я ніколи не втомлюсь повторювати: молоде, не споруджуй мурів, а будуй мости! – закликав Папа. – З з усім ентузіазмом, рішучістю і любов’ю, на які ви здатні, з’єднуйте береги океанів, які вас розділяють. Навчіть дорослих, серце яких нерідко озлобилось, вибирати шляхи діалогу та примирення, аби вручити своїм дітям та внукам кращий та гідніший світ!»

 

Церква інтенсивно готується до Синоду

Третя думка Папи стосувалась приготування до Синоду Єпископів на тему: «Молодь, віра та розпізнавання покликання». Святіший Отець наголосив, що він попередив щодо небезпеки «говорити про молодь без того, щоб дати можливість говорити самій молоді» та звернувся до юнаків і дівчат із закликом не мовчати.

«Очевидно, що той, хто говорить, може помилитись, також і молодь, іноді, помиляється, бо всі ми є людьми і часом можемо бути нерозважними, – вказав Його Святість. – Але не бійтесь помилятись і вчіться з власних помилок. Таким чином, будете прямувати вперед… Не забувайте, що поруч із вами є нездоланні спільники: Ісус – вічно молодий; Марія – молода Жінка; святий Ґабріель та всі святі, що є таємницею вічної молодості Церкви», – підсумував Папа.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції