Smaller Default Larger

У Римі розпочалася XI Генеральна капітула cестер Чину cвятого Василія Великого

 

«Нове вино у нові бурдюки» – такою є тема ХІ Генеральної Капітули Сестер Чину Святого Василія Великого, що посилається на Ватиканський документ про богопосвячене життя «Нове вино у нові бурдюки. Богопосвячене життя і його постійні виклики після Другого Ватиканського собору».

Капітула є найвищим органом управління Чину. Від 8 до 19 липня 2019 року делегатки з 12 Провінцій, Віце-провінцій та Делегатур Чину зібралися в Папській Українській Колегії святого Йосафата, щоб проаналізувати та підбити підсумки свого служіння, обрати нову Головну Управу на наступне шестиріччя та окреслити завдання на майбутнє.

 

  • Час особливої Божої дії

«Церква супроводжує вас своїми молитвами», – наголосив Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, який вранці, 8 липня 2019 р., на гробі святого Йосафата в базиліці Святого Петра у Ватикані очолив Божественну Літургію з нагоди початку Капітули. Коментуючи під час проповіді євангельську розповідь про те, як фарисеї запитували Ісуса, чи можна оздоровляти в суботу, він наголосив, що не існує такого часу, в якому Бог не діє, не спасає.

 

 логотип Капітули

Логотип Капітули


«Кожен час – це час, коли діє Бог», – зауважив Блаженніший Святослав, вказавши на те, що в житті сестер-василіянок настає особливий час – час капітули. За його словами, слід пам’ятати, що «час капітули – це не час капітуляції, а особливої Божої дії». Це час, коли потрібно «бути голосом своїх спільнот» і «час особливого Божого зцілення, коли діятиме Святий Дух».

 

  • Сестри Чину Святого Василія Великого

Сестри Чину Святого Василія Великого є міжнародним Чином, який об’єднує жіночі монаші спільноти різних Східних Католицьких Церков візантійської традиції, в основі чернечої традиції яких лежить правило св. Василія Великого. Об’єднаний під однією центральною Управою в Римі, Чин складається з восьми Провінцій (Аргентина, Хорватія, Польща, Румунія, Словаччина, Україна та дві у США), двох Віце-провінцій (Хорватія та Словаччина), 2 Делегатур (Австралія, Бразилія), місії в Угорщині та контемплятивного монастиря Пресвятого Серця в Міддлетаун, США.

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції