Smaller Default Larger

Сайт із постовими богослужбовими текстами

«Молись в один клік»: семінаристи запустили сайт із постовими богослужбовими текстами

 

Запрошуємо Вас відвідати сторінку, яка допоможе Вам глибоко, молитовно та плідно пройти шляхом Великого посту.

triod.net — це літургійний проєкт братів з Львівської духовної семінарії Святого Духа. Метою цього веб-сайту є удоступнити для вірних Української Греко-Католицької Церкви вибрані богослужбові тексти Посної та Квітної Тріодей.

«Ідея створення такого проєкту виникла спонтанно. Спершу можливість публікації текстів богослужінь Великого посту обговорювалась лише в рамках богослужінь Страсного тижня. Ці тексти мали б публікуватись на сайті семінарії. Однак згодом дійшли висновку, що краще було б створити окремий сайт на якому можна було б знайти не лише тексти богослужінь Страсного тижня, а й Великого посту вцілому. Також подумали, що окрім богослужінь добре було б розмістити і інші матеріали, які є дотичними до тематики посту: духовні роздуми, наукові статті, нотний додаток тощо», — розповідають творці проєкту — семінаристи Львівської духовної семінарії Святого Духа, а зокрема брати Роман Палюх та Василь Побігушко.

Окрім того, брати поділилися тими цілями, які ставили перед собою при створенні цього допоміжного постового сайту: «Мета цього сайту полягає у тому, щоб якнайкраще послужити вірним в період проходження Великим постом у духовному, молитовному, інтелектуальному зростанні. Це реалізується за рахунок того, що ми старалися зібрати якнайбільше матеріалів, які стосуються посту в одному місці, щоб вірним не потрібно було витрачати багато часу, шукаючи ті чи інші статті в інтернеті. В плані логістики сайту, то ми намагалися зробити його максимально зручним, доступним та зрозумілим, щоб люди могли легко, швидко без жодних труднощів потрапити до тієї чи іншої сторінки. Натомість, ми не робили великий акцент на технічній базі цієї веб-сторінки. Нам важливо було дізнатись чи такий проект буде користуватися попитом, чи буде він потрібний, корисний та цікавий для вірних. Відповідно, таке дослідження допомогло б нам краще зрозуміти в якому напрямку нам варто розвиватись».

За словами семінаристів, над втіленням проєкту працювали студенти Львівської духовної семінарії Святого Духа, об'єднані єдиною метою та літургійними вподобаннями. "Над створенням цієї веб-сторінки працювала команда Медіа-Центру семінарії та команда Літургійного відділу ПЦ «Еклезія». Літургійний відділ займався пошуком самих матеріалів для наповнення сайту. Медіа-Центр, натомість, був відповідальний за оформлення цих текстів та веб-сторінки в цілому". Натомість, фінансування проєкту здійснюється організацією «Лицарі Колумба» в межах програми надання коштів малим проєктам для семінарійних організацій.

 

  • Тут Ви знайдете:

• тексти богослужінь Великого посту, Страсного тижня та Великодня;
• духовні роздуми на кожен день посту;
• тематичні науково-популярні статті на тему посту;
• Великопосні піснеспіви (аудіозаписи і ноти).


Посилання: https://www.triod.net/

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції